Skip to main content
 • Read more Eksplozija na autokomandi Hronika

  OVO je čovek koji je RAZNET u automobilu kod Autokomande: Pripadnik grupe povezane sa Lukom Bojovićem (FOTO)

 • Read more Fudbaleri Švajcarske Orlovi

  KAKO LEKAR KAŽE! Zna se da li će Švajcarska u najjačem sastavu izaći pred Srbiju (FOTO)

 • Read more turska vojska Sirija

  Turci spremaju NAPAD na Hasaku, Kamišli i Kobane, ali tamo se krije njihova najveća NOĆNA MORA!

 • Read more zadruga Zadruga

  SLOBI NEMA SPASA: Zadrugari zgroženi njegovim IZBOROM devojke, priznali šta im je otkrio (VIDEO)

 • Read more Darko Kostić Hronika

  Darko Kostić dao ISKAZ u policiji: Evo šta je rekao

 • Read more FK Crvena zvezda Fudbal

  ZVEZDA DOBILA DRUGOG PROTIVNIKA: Posle Letonije crveno-beli u borbi za Ligu šampiona čekaju STAROG znanca! (FOTO)

 • Read more zadruga Zadruga

  POKUŠAO DA BUDE FIN: Luna i Sloba se ZAUVEK OPROSTILI na OVAJ način - spustila ga najgrđe u gradu (VIDEO)

Srećni u braku

Nikako ne smete da se udate dok ne saznate odgovore na ova ČETIRI pitanja!

Foto: Profimedia
Dobro obratite pažnju.

Pre nego što se odlučite na brak, mudro je porazgovarati s partnerom o nekim temama koje bi u braku mogle dovesti do problema, pa i razvoda. Najčešće se to odnosi na financijske planove, decu, ali i vernost. 

Ako, na primer, jedno od vas voli da vara, to je nešto što bi moglo okončati vaš brak. Isto tako, zavaravati se kako ćete od partnera koji nije veran uspeti vremenom da napravite veernu osobu, takođe bi se moglo pokazati lošim potezom.

8 razloga zbog kojih muškarci vole ženski orgazam

Stoga, ako ste u ozbiljnoj vezi za koju mislite da bi mogla prerasti u nešto više, stručnjaci savetuju da najpre sa svojim partnerom porazgovarate o nekim važnim temama. 

Naravno, ne možete se složiti oko baš svake sitnice i isplanirati ceo život. Kompromis je ključan u svakoj vezi, ali važno je napomenuti i da je kompromis moguć samo ako postoji komunikacija. 

Terapeut za seks i veze i psiholog Holi Ričmond, kao i seksolog Denis Renje razgovarale su s ekipom Insidera o najčešćim problemima do kojih dolazi u braku.

DOBAR SEKS ILI DOBAR PRAVOPIS: Šta vam je najvažnije kada birate partnera?

zaljubljeni par
Foto: Profimedia

1. Jedan partner želi decu, drugi ne

Pitanje dece jedno je od najvažnijih pitanja koje treba postaviti pre stupanja u brak. Uprkos tome što se radi o odluci koja menja život, Denis Renje kaže za Insider kako je reč o razgovoru koji partneri odgađaju čak i u braku.

- Često jedan partner koji želi decu jednostavno pretpostavi da isto želi i osoba s kojom je u vezi bez postavljanja pitanja - rekla je. 

- Nikada ne bih preporučila stupanje u brak s pretpostavkom da će partner promeniti mišljenje o ovom pitanju - rekla je Ričmond.

2. Imate suprotne stavove o odgajanju dece

Ako ste zaključili da želite decu, vreme je da porazgovarate o tome kako ćete ih odgajati. Pitanja odgoja, obrazovanja i slično mogu biti pitanja konflikta u budućem braku. Možda jedan partner želi da deca budu odgajana religiozno, dok drugi partner to ne želi. Želite li da vaša i majka vašeg partnera imaju ulogu u odgoju dece ili ne? 

Ričmond kaže kako su ovo samo neka od pitanja koja treba raspraviti kada se radi o odgoju dece. 

veza
Foto: Profimedia

3. Imate različit pristup novcu

Jednom kada ste u braku, neke financijske navike vašeg partnera koje vam do tada nisu smetale, mogu postati predmet neslaganja. 

- Često nas privlače ljudi koji su drukčiji od nas - kaže Ričmond i dodaje da možete biti tip osobe koja svoje financije planira i vodi pedantno, a završiti u vezi s nekim ko je čista suprotnost.

I Ričmond i Renje kažu da partneri s različitim navikama trošenja novca mogu učiti jedan od drugog i izbalansirati svoje navike. 

Ipak, savetuju da je razlike u pristupu novcu važno izbalansirati pre braka. 

- Razgovarati o novcu nekim parovima je veći tabu od seksa - rekla je Renje. Osim navika u trošenju, može biti problem i to što jedan partner zarađuje više od drugoga. 

4. Imate različite želje oko stanovanja

Do problema može doći i ako želite živeti na jednom mestu, a vaš partner na drugom. - Razgovarajte sa svojim partnerom i pitajte ga gde ćete živeti. Želite li odgajati decu na nekom posebnom mestu? Ili ste otvoreni prema tome da se selite? Šta ako jedan od vas dobije ponudu za posao - navela je Ričmond samo neka pitanja. 

S druge strane, lokacija na kojoj ćete živeti može biti i samo pitanje stila života. Jedan partner može biti više za život u velikom gradu, dok drugi može biti za život na selu ili u predgrađu.

Renje za kraj savetuje da je najvažnije razgovarati o svim pitanjima i da ništa ne treba pretpostavljati.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mist
18 Beograd