Skip to main content
Kontraverzna revija Filipa Plejna

BIZARNA MODA: Pretvaraju se u vanzemaljce, nose štikle sa rogovima i za njih je to normalno (FOTO)

Foto: Profimedia
Dizajneri ističu da žele da se ovaj trend prihvati u društvu, a ne da se na njega gleda sa gađenjem

Moda nikada nije bila čudnija, izazovnija i kreativnija nego što je danas, a možda je pravi primer za to kanadski brend "Matieres Fecales", čiji se osnivači, Hana Rouz Dalton i Stiven Radž Baškaran, svojim dizajnom i te kako razlikuju od ostalih.

Njima nisu strane velike grudi i trudnički stomak koji se pojavljuju i istovremeno nestaju, a njihova tela često prelaze u nerealni izgled pa se tako pretvaraju u vanzemaljce.

- Za nas ovo nije ekstremno, već normalno. Na ovaj način vidimo sami sebe. Prvo brijemo glavu, onda stavljamo sočiva koja prekriju celo oko odnosno beonjaču - objasnili su kako teče njihova transformacija.

Takođe, prekrivaju celu glavu puderom i briju obrve, koriste superlepak za glavu, a kako kažu, uživaju u tom mučenju.

- Ovaj izgled smo mogli da napravimo i u programima za uređivanje. Ipak, hteli smo da prikažemo stvarnu i realnu sliku naše ideje - rekao je za "Vog" Baškaran i dodao da on i dizajnerka Dalton imaju za cilj da se ovaj tren u društvu prihvati, a ne da budi gađenje i odbojnost.

- Pre nego što smo se upoznali, nismo znali da šminkamo. Ona je opsednuta oguljenom kožom i zanima je kako ljudi izgledaju bez nje - ispričao je Baškaran.

Dodao je kako bi on želeo da bude mitološko biće koje još ne postoji ili pak mutacija kombinacije bića. Kaže kako bi tada mogao da leti i pliva i da bi izgledao futuristički i vanzemaljski.

S obzirom na to, njihov rad, kako kaže, ima za cilj da stvori nešto novo i pomeri granice mašte.

Njihov najuspješniji izum su cipele koje imaju petu u obliku roga i mali stalak umesto pete kako bi na njima moglo da se stoji, a zanimljivo je da cena ovih cipela iznosi skoro 800.000 dinara.

-  Planiramo da napravimo verziju cipela dostupniju malim kupcima - objasnili su dizajneri.

BIZARNO! CIPELE OD LJUDSKE KOŽE: Najnoviji trend u modnoj industriji, više za IZBEGAVANJE!

BIZARNO! CIPELE OD LJUDSKE KOŽE: Najnoviji trend u modnoj industriji, više za IZBEGAVANJE!

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd