fbpx
Skip to main content
Danijela Štajnfeld

"Nisam mogla da spavam, da dišem, imala sam NAPADE PANIKE" Danijela Štajnfeld razmišljala o SAMOUBISTVU

Foto: Facebook printscreen/Danijela Štajnfeld
Bolno priznanje poznate glumice.

Kao bomba je odjeknula vest da je našu glumicu Danijelu Štajnfeld silovao moćnik filmske industrije. Glumica je trenutno u Beogradu, gde se pojavila pre nekoliko dana u beogradskom Višem tužilaštvu gde je otkrila identitet silovatelja. Kao počinitelaj ovog dela navela je poznatog glumca Branislava Lečica.

Sudbina koja ju je zadesila je delom opisala u dokumentarnom filmu "Zaceli me" koji je snimila 2019. godine. Trauma kroz koju je prošla navela ju je da napusti Srbiju i da život nastavi u dalekoj Americi. Po dolasku u Ameriku imala je problem sa posttraumatskim poremećajem, ali se oporavljala, kako je navela, uz pomoć prijatelja.

Bio sam žena, ali sam sa 30 godina PROMENIO POL: Tek sad shvatam KOLIKO JE MUŠKARCIMA LAKŠE

Bio sam žena, ali sam sa 30 godina PROMENIO POL: Tek sad shvatam KOLIKO JE MUŠKARCIMA LAKŠE

RUSKA DOKTORKA UPOZORAVA, OBRATITE PAŽNJU: Ovakva koža na laktovima može da bude znak jedne ozbiljne bolesti

RUSKA DOKTORKA UPOZORAVA, OBRATITE PAŽNJU: Ovakva koža na laktovima može da bude znak jedne ozbiljne bolesti

MOŽETE LI DA IH RAZLIKUJETE? Dragana Džajić i njena mama su IDENTIČNE, a danas im je POSEBAN dan! (FOTO)

MOŽETE LI DA IH RAZLIKUJETE? Dragana Džajić i njena mama su IDENTIČNE, a danas im je POSEBAN dan! (FOTO)

- Kada sam otišla u Ameriku, bila sam u fazonu - niko to ne mora da zna, zašto bih ja o tome razgovarala. To je moja prošlost, ja sad krećem od nule - zdrava sam, prava, mogu sve. Niko ne mora da zna da sam u stvari mrtva iznutra, da je moje dostojanstvo zbrisano. Međutim, počeli su problemi. Nisam mogla da spavam, da pričam, da jedem, počela sam da dobijam napade panike. Kad sam bila u metrou, buka, svi ti ljudi oko mene, odjedanput nisam mogla da dišem. Tad sam baš imala strašan napad panike, jer mozak ne može lako da se rehabilituje i tada sam shvatila da sa nekim moram da razgovaram.

- Poslala sam poruku na SOS telefon za anonimnu pomoć. Sa druge strane sam čula muški glas. Počela sam da pričam šta mi se desilo. On me je slušao i u jednom trenutku počeo da plače. Rekao mi je da tu radi već 15 godina i da ga je veoma potreslo to što je čuo. Tada sam u njegovom saosećanju pokušala sebi da dozvolim da i mene boli.

- On i njegovo saosećanje su bili moje ogledalo. Tako sam jedino mogla da vidim kolio to mene boli pošto sam ja, naravno, svoju bol poricala - objasnila je u ijednom intervjuu vođenom neposredno nakon specijalne projekcije njenog dokumentarca na završnoj večeri 27. Festivala evropskog filma Palić. 22. septembra.

Danijela je čak i rekla da je u momentima krize nakon traume ražmišljala da sebi oduzme život.

- Kad sam jedanput progovorila, onda sam morala da nastavim, počela sam da pričam prijateljima, ali nikako nisam mogla da kažem reč silovanje. To mi je bilo najstrašnije. Mogla sam da opišem, ali nikako nisam moga da prisvojim tu reč i da se to meni desilo. Počela sam od svega da se distanciram, od Srbije, porodice, htela sam da odem u Los Anđeles, gde me niko ne zna, polako sam počela da planiram svoje samoubistvo. Pošto je pronađena moja oproštajna poruka, neko je pozvao policiju. O tome su ubrzo saznali moji prijatelji u Njujorku i uradili sve da me vrate nazad. I to je bilo teško. Bili su zabrinti jer su uvideli da nisam bezbedna za samu sebe. Iz tog razloga sam počela da živim sa najbližim prijateljima - ispričala je Danijela.

Pre nego što je javnosti otkrila o kome je zapravo reč ona je u svom filmu "Zaceli me", koji je sama snimala na svom lap topu prvi put priznala da je silovana.

- Zatekla me je činjenica da to što ću govoriti o tome zapravo početak toga da budem okej. To je lečenje. Bilo je to veliko otkriće za mene. Posle silovanja poveravala sam se jedino mom laptopu. Snimila sam male video zapise koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva oseća posle zlostavljanja. Strašan je onaj zid tišine i srama da je žrtva silovanja na neki način sama doprinela da joj se taj zločin dogodi. To nije istina, ne možete vi nikoga naterati da vas siluje... - ispričala je ona.

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd