fbpx
Skip to main content
brisanje prašine

Mislite da vam je kuća čista? Sigurni smo da su OVA mesta u vašem domu leglo prljavštine!

Foto: Profimedia
Evo i kako da ih očistite.

Da li ste sigurni da ste sve počistili tokom spremanja kuće?

Obrisali ste prašinu, usisali, pokupili veš sa žice... Za danas ste završili, vaš dom jednostavno blista! Ali, da li ste sigurno da je to tako? Iako vaš dom “na oko” izgleda sjajno, verujemo da ste preskočili neka mesta jer ih ne vidite, odnosno ne obraćate pažnju na njih.

Sve vreme radite POGREŠNO! Evo kada se nanosi regenerator pri pranju kose!

Da bi vaš dom u potpunosti bio očišćen i sređen, skrenućemo vam pažnju na ova mesta koja sigurno svaki put preskočite kada je u pitanju čišćenje!

NOĆNA MORA MNOGIH ŽENA: Kako se izboritI sa NAELEKTRISANOM kosom?

Devojka čisti kuhinju
Foto: Profimedia

Lusteri

Naravno, luster izgleda lepo i čisto kada stojite ispod njega, a da li ste se zapitali kakva je situacija sa druge strane? Mi ćemo vam reći – mnogo prašnjava!

Kako da očistite luster: jednom mesečno (a možete i češće) sa sredstvom za čišćenje prozora isprskajte gornju stranu lustera i krpom lagano prebrišite. Odmah ćete primetiti razliku, a sitne čestite prašine vam više neće padati “sa plafona”.

Mašina za sudove

Znamo da izgleda nelogično – čistiti nešto što je namenjeno za čišćenje. Ipak, vaša mašina za sudove ubrzo može postati skladište neprijatnih mirisa zbog hrane koja svakodnevno prolazi kroz nju i zadržava se.

Kako da je očistite: u mašinu, na gornju policu, stavite činiju sa belim sirćetom i uključite proces ispiranja. Na ovaj način ćete se osloboditi neprijatnih mirisa i razbiti masne naslage koje su se nakupile. Proces ponovite na svakih nedelju dana.  

SVAKI DAN ODNESE JEDAN ŽIVOT: Od raka jajnika oboleva sve više Srpkinja

Iza wc šolje

Budimo iskreni, čišćenje bilo kojeg dela toaleta nikada nije prijatan zadatak, naročito kada je u pitanju wc šolja. Iako je unutrašnji deo uvek čist, potrebno je i da prostor oko njega isto izgleda tako.

Kako je očistiti: ako imate paro-čistač, onda bi najbolje bilo sa njim, ali u slučaju da nemate – naprskajte malo deterdženta ili sanitarije, sačekajte par minuta i očistite sunđerom i krpom.

ribanje poda
Foto: Profimedia

Ispod jastuka na kauču

Trosed i dvosedi su naši najbolji “prijatelji” kada želimo udobno da gledamo film, popričamo sa drugaricama uz kafu ili legnemo nakon ručka. Iako izgledaju čisto sa strane na kojoj sedite (ili ih prekrivate čistim prekrivačem), da li ste se ikada setili da očistite unutrašnju stranu kauča, odnosno ispod jastuka?

Kako očistiti: jednostavno skinite jastuke i operite unutrašnju stranu kauča i ne zaboravite da skinete presvaku ukoliko vam je to omogućeno. U slučaju da ne možete da ih uklonite, uz pomoć usisivača i dodatka za uglove, usisajte prašinu i eventualno ostatke hrane koji su tu ostali.

Nadamo se da smo vam pomogli!

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd