fbpx
Skip to main content
Fit Pass

TOLIKO JE LAKO! Za najefikasnije brzinsko gubljenje kilograma potrebna su TRI KLJUČNA SASTOJKA!

Foto: Promo
Svaka druga odrasla osoba ima višak kilograma (skoro 58%), dok prognoze govore da će do 2020. godine 31% žena i 44% muškaraca biti gojazno

Leto se bliži. I to je činjenično stanje. Briga o zdravlju je uvek aktuelna, kao i načini pomoću kojih se borite sa viškom kilograma. Gojaznost kao takva je hronični poremećaj koji predstavlja ozbiljan zdravstveni problem u Srbiji. 

Ekspresno rešenje za gubljenje viška kilograma ne postoji, ali postoje jedinstveni načini kako da taj proces kvalitetno pregurate, s ciljem da se nakon toga osećate dobro i prijatno u svojoj koži.

U nastavku teksta saznajte koja tri magična ''sastojka'' su neophodna za efikasno gubljenje viška kilograma. Za njih su vam potrebni organizacija, disciplina i dovoljno strpljenja.

 #1 Pametno brojanje kalorija i makronutrijenata

Zapisivanje hrane koju jedete i kalorija koje unosite je jako bitan momenat prilikom gubljenja viška kilograma. Sledite definisane smernice, pa će rezultati biti brzo vidljivi. Takođe, pobrinite se da podesite svoje dnevne ciljeve dok gubite težinu. Vodite računa o balansiranom unosu makronutrijenata (proteini, ugljeni hidrati i masti). Isto tako, ne preskačite obroke i brinite o tome da svaki sadrži kvalitetne sastojke. 

#2 Uravnotežen trening snage

Trening snage predstavlja najbolji oblik vežbanja koji možete sebi priuštiti, bez obzira na godine i prethodnu fizičku pripremljenost. Iako nisu svi ljubitelji ovog treninga, ono je izuzetno značajno i za gustinu kostiju, jačinu ligamenata i tetiva, bolje držanje i građenje mišića. Pogotovo ako to radite na pravilan način. Što ste jači, to su svakodnevni zadaci lakši, kao što su penjanje stepenicama, nošenje težih stvari i obavljanje istih takvih aktivnosti. Mišić je ono što drži telo u potpori i neophodan mu je kvalitetan trening.

#3 Dobar kardio trening

Kardio trening nije na vrhu liste prioriteta, ali je izuzetno važno za pripremu tela pred glavni trening. Održavajte kardio na prosečnom nivou i ne preterujte sa intenzitetom i dužinom. Trčanje po traci, bicikl ili nordijsko skijanje – mogućnosti su brojne. Na vama je da izaberete onu tokom koje se dobro osećate ili koja vam prija. Ukoliko niste preterani ljubitelj zatvorenih fitnes centara, sunčano vreme je odličan povod da svakodnevno odvojite barem sat vremena za umerenu šetnju.

Sve ove discipline su vam dostupne i sa personalizovanom FitPass karticom koja predstavlja jedinstveni sportski koncept koji neguje trend fizičke kulture na autentičan način. U FitPass sistemu može se birati između 650 sportskih objekata, 60 disciplina (teretane, ples, joga, bazeni, tenis, pilates, grupni treninzi, spa, biciklizam, kuglanje…) u preko 25 gradova širom Srbije, kao i na teritoriji Bosne i Hercegovine. Sve detaljne informacije o FitPass konceptu možete pronaći na zvaničnom sajtu u nastavku: https://fitpass.rs/

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
18 Beograd