fbpx
Skip to main content
Rikardo Tiši

NOVI ŠEF: Omiljeni dizajner slavnih dama Rikardo Tiši postavljen na čelo modne kuće Barberi

Foto: Profimedia
Modni vizionar.

Ugledni modni dizajner Rikardo Tiši postao je novi kreativni direktor legendarnog britanskog brenda Barberi,  koji je poznat, pre svega, po najomiljenijem mantilu na svetu.

Prolećni trend: Neka fokus bude upravo na vašim nogama!

Slavnii italijanski dizajner, koji je posljednjih 12 godina potpisivao ženske kreacije u Živenšiju, na novo radno mesto dolazi 12. marta.

Ovaj potez nije iznenađenje ako se uzme u obzir da su izvršni direktor Barberija Marko Gobeti i Tiši radili zajedno u Živenšiju, pa ih veže veliko prijateljstvo. 

Ana Vintur - vodič za dame: Pravila oblačenja modne urednice američkog „Voga“

Marko Gobeti smatra da je Rikardo jedan od najtalentovanijih dizajnera našeg vremena. Njegov dizajn ima savremenu eleganciju kao i  veštinu spajanja ulične odeće sa visokom modom, što je posebno važno današnjim konzumentima.

Rikardo i Marina
Rikardo i Marina
Foto: Profimedia

Modnom prelasku raduje se i slavni dizajner koji je otkrio da ima ogromno poštovanje prema legendarnom britanskom brendu.
Očekuje se da će prva kolekcija sa Rikardovom neobičnom kreativnom vizijom biti predstavljena u septembru ove godine.

Gotik romantičnog srca

Rikardo Tiši školovao se u italijanskom dizajnerskom Institutu "d’Aate Applicata" , a diplomirao na londonskoj akamdemiji "Central Saint Martins" 1999. godine.

Hit na Nedelji mode u Njujorku: Aleksander Vang najavio veliki povratak jednog modnog dodatka

Pre nego što je dobio posao u Živenšiju sarađivao je s kompanijama poput "Pume"i "Ruffo Research" koja je pomagala mladim dizajnerima da lansiraju svoje karijere. 

Rikardo i Donatela
Rikardo i Donatela
Foto: Profimedia

Sa svojom prvom samostalnom kolekcijom na milanskoj Nedelji mode u septembru 2004. oduševio je javnost i ljude iz sveta mode, pa je vrlo brzo dobio ponudu da radi u prestižnoj francuskoj modnoj kući.

Omiljeni dizajner slavnih dama

U svojoj dugogodišnjoj karijeri sarađivao je sa brojnim damama iz sveta muzike, filma i mode. Radio je kostime za Madoninu "Sticky & Sweet" turneju, oblačio je Rijanu na njenoj "Diamond" turneji, kao i Bjonse u sklopu turneje "On the Run".

Rikardo i Madona
Rikardo i Madona
Foto: Profimedia

Kreirao je kostime za balet "Bolero" Morisa Ravela u francuskoj operi Garnier, ali i nekoliko kolekcija patika za "Nike". Osmislio je za Živenši parfem "Le Dahlia Noir". Pomakao je  modne granice kada je 2010. godine prvi zaposlio transrodnu osobu Leu T. za svoju kampanju. 

O njegovoj veličini i važnosti u svetu mode možda najbolje svedoči činjenica da je nakon objave podatka o modnom transferu cena Barberijevih deonica porasla za 2 odsto.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
17 Beograd