fbpx
Skip to main content
četka

ODMAH ĆETE URADITI OVO Stavila je četku ispod daske za wc šolju: Razlog je NEVEROVATAN! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Clean My Space
Neverovatno!

Koliko god da čistite kupatilo, neki delovi ostaće nedovoljno čisti. Zato vam donosimo ovaj video kako biste se što lakše i što brže rešili prljavština u ovoj prostoriji.

1. Četkica za zube

Četkica za zube može da bude pravo leglo bakterija, pritom se neretko nalazi blizu ws šolje. Kako biste je održavali čistom, sve što treba da uradite je da je posle svake upotrebe dobro isperete, kako vam ne bi ostao kaladont koji će se vremenom osušiti i stvrdnuti.

A ako baš želite da budete sigurni u čistoću četkice, potopite je u sirće na pola sata i to će biti dovoljno da nestanu sve bakterije. Podsetimo, četkicu ipak treba menjati svaka 3 do 4 meseca ili posle svake ozbiljnije bolesti. Ne zaboravite da operete i držač za četkice, kako biste uklonili buđ.

2. Lufa

Najjednostavniji način čišćenja lufe je poput čišćenja četkice za zube - pomoću sirćeta. Potopite lufu u rastvor vode i sirćeta (razmera 1:1) na sat vremena i okačite da se osuši. Ovaj trik možete da koristite i za čišćenje sunđera.

 

3. Brijači

Neophodno je da brijač uvek bude suv i čist iz nekoliko razloga: može da zarđa i može da postane plodno tle za razvijanje bakterija. Sve što treba da uradite da biste ga očistili je da poprskate tufer alkoholom i obrišete brijač.

4. Četka za wc šolju

Ovo je definitivno jedan od najprljavijih delova svakog kupatila. Zato je neophodno da ga redovno čistite, a to možete da uradite tako što ćete nakon čišćenja wc šolje četku isprskati sredstvom za dezinfekciju (na primer alkoholom). Zatim je ostavite da se prosuši ispod daske na 15-ak minuta. Nakon toga isperite četku vrelom vodom, pa je ponovo ostavite da se prosuši ispod daske.

Ne zaboravite da će vam sav trud biti uzaludan ako četku odmah vratite u držač. Potrebno je da i njega očistite alkoholom, ostavite 10 minuta, pa operete vrelom vodom. Na kraju ga obrišite papirom.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd