fbpx
Skip to main content
Silvana Armenulić

JEZIVO PROROČANSTVO! Silvana Armenulić PREDOSETILA svoju smrt, ove reči LEDE KRV u žilama

Foto: Youtube printscreen/RTS
Potresno!

Njeno pravo ime bilo je Zilha Barjaktarović, a rođena je 1939. godine u Doboju. Bila je treće od desetoro dece poslastičara Mehmeda Bajraktarevića. Sa 16 godina otišla je kod tetke u Sarajevo i počela da peva po kafanama. Tek kasnije uzela je umetničko ime, po čuvenoj glumici Silvani Manjano.

Pevačica Silvana Armenulić je u avgustu 1976. godine bila u poseti Bugarskoj, a iskoristila je priliku da poseti i čuvenu Baba Vangu. Susret sa njom, kažu bio je mučan, jer je Vanga dugo ćutala u njenom pristustvu, a kada je odlučila da govori nije joj rekla ništa.

- Ne želim da govorim s tobom. Ne sada. Idi i dođi kroz tri meseca - rekla je Vanga.  Međutim, to nije bilo sve što joj je rekla. Ono što je usledilo izgovorila je u transu. Silvana je tada bila već na vratima.

- Čekaj, u stvari nećeš moći da dođeš... Idi, idi, ako možeš, dođi! - rekla je na kraju.

Jugoslovenska diva, poginula je 10. oktobra 1976. godine u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš, kod mesta Kolari. U istoj nesreći stradali su i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RTV Beograd, koji je upravljao vozilom.

Ono zbog čega priča dobija još jeziviji epilog je što je neposredno pre smrti Silvana izjavila da ima strah od budućnosti.

- Možda sam baš u kafanama u kojima sam nekad pevala, stekla taj strah od budućnosti, jer kad muzika ugasne, kad prestanu da zveče čaše i raspevani gosti odu svojoj kući, svojoj sreći, a ja ostajem sama pitajući se da li za mene postoji sutra - izjvavila je Silvana jednom prilikom.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd