Skip to main content
 • Read more hapšenje Hronika

  Sud doneo odluku: Dvojica policajaca osuđena na dve godine zatvora zbog primanja mita

 • Read more Neobična životinsjska prijateljstva Ljubimci

  RAZNEŽIĆETE SE: Preslatka životinjska prijateljstva (VIDEO)

 • Read more Dragan Đilas, Dragan Šolak Info

  ĐILAS I ŠOLAK PROMOVIŠU "VOJSKU KOSOVA": Slušaju albanske zvaničnike kao bogove i PIŠU ONO ŠTO IM SE KAŽE

 • Read more JuTjub Vesti

  15 MILIONA DISLAJKOVA: Ovo je ubedljivo NAJNEPOPULARNIJI video na Jutjubu!

 • Read more radnici, građevina, Rusija Vesti

  Umanjene takse do 92 odsto: Dobra vest za građane i investitore u Srbiji

 • Read more Košarkaška reprezentacija Srbije Košarka

  SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE: Potezi Micića i Kalinića zaludeli svet (VIDEO)

 • Read more Sergej Trifunović Info

  "Zа SerGejа i brаtа mu, nа proleće sаdim dvа jutrа duvаnа": Građani Srbije pokazali šta zaista misle o Trifunoviću

Moskva

Svi misle da su putovanja za praznike skupa - POGLEDAJTE i uverite se da to nije istina

Foto: Profimedia
Evo i predloga za zimski odmor iz snova!

U Večnom gradi voleli su se Odri Hepbern i Gregori Pek dok su slavili "Praznik u Rimu". Neron ga je u besu spalio do temelja, ali grad se ponovo rodio, kao Feniks koji ne odustaje. U Rimu je Mikelanđelo izvajao jedno od kolosalnih dela civilizacije- statuu Mojsija. O Rimu bismo mogli da razgovaramo vekovima, ali čemu reči, kada su dela ta koja govore.

Rim
Foto: Profimedia

Novogodišnje putovanje jedna je od najlepših prilika da Večni grad vidite zavijenog u magiju, u čaroliju, u pahulje koje veju na prošlost koja ne spava. I ne zaboravite zlatno pravilo: u Rimu budite Rimljanin.

Pariz. Grad svetlosti. Grad Jadnika, Mulen Ruža, boema, božanstvenih vina i sireva, grad ljubavi i šansone. Grad za zaljubljene, i grad za one koji su u potrazi za ljubavlju. Grad koji ćuti. Grad koji odjekuje elegancijom i ekstravagancijom. Grad koji staje u jednu rečenicu:„Samo je Rim dostojan Pariza i samo je Pariz dostojan Rima”.

Pariz
Foto: Profimedia

Pariz, jedna od najlepših i najznačanijih svetskih metropola, najposećeniji je grad na planeti; njegovim elegantnim bulevarima i avenijama godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista. Najpoznatiji pariski kvartovi i spomenici, deo su svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO. Pariz. Grad u kome biste najviše voleli da provedete novogodišnje praznike jer se nigde i nikada nećete osećati kao u filmu ili u romanu.

Godine 1561. je kralj Felipe II proglasio je Madrid prestonicom onog što će ubrzo postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko...

Madrid
Foto: Profimedia

Ulice Madrida popoločane su prošlošću i uspomenama, oivičene modernom arhitekturom, neboderima..Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti. Te ulice i trgovi čekaju vas da svoje novogodišnje dane i noći provedete u duhu minulih vremena.

U Moskvi je živeo Dostojevski. U Moskvi je pisao Lav Tolstoj. U Moskvi je voleo Sergej Jesenjin.

U Moskvi.

Živeti. Pisati. Voleti.

Moskva
Foto: Profimedia

Sve predrasude časkom nestanu kada vam je jedina želja da osetite zemlju u kojoj su nastala najpotresnija, najljubavnija, najtužnija književna dela. Jedina računica koju treba da imate jeste koliko vam je dana potrebno da osetite magiju Moskve zimi, kada se trgovi i ulice i crkve i sva božanstvena zdanja pretvore u jednu dugu novogodišnju noć?

Lisabon. Grad koji je Remarkovo pero pretvorilo u mistični spas glavnog junaka. Grad Vaska de Game, Direra i Velaskeza. Grad fado muzike, bučnih Portugalaca, romantike na sedam brda, čuvene poslastičarnice „Antiga konfeitarija de Belem“ koja radi od 1837. godine.

Foto: Profimedia/ilustracija
Foto: Profimedia/ilustracija

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Novogodišnje putovanje u grad isklesan pričama, mitovima i istorijom obavezno je bar jednom u životu.

Istanbul, grad ispisan istorijom. Nekada prestonica tri velika carstva, rimskog, vizantijskog i otomanskog, grad na Bosforu danas je kolosalni svedok turbulentne prošlosti, eklektični zbor istočnih i zapadnih zaostavština, višemilionski grad koji nikad ne spava i koji uvek sanja prošle vekove.

Most preko Bosfora u Istanbulu
Foto: Profimedia

Jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Novogodišnja magija privlači turiste iz celog sveta koji žele videti njegove znamenitosti i osetiti njegov kosmopolitski duh i odličan provod.

Novogodišnja putovanja lepa su prilika da se osećate kao zvezda, da na dlanovima osetite pahulje iz nekih drugih priča. Ne morate da budete prebogati da biste obogatili svoje albume sa putovanja. Dovoljno je da osećate glad za novim mestima, da kad se vratite možete da kažete: e, sad godina zaista počinje.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
-8 Beograd