fbpx
Skip to main content
Kafa

6 situacija koje prosečan stanovnik Srbije ne može da zamisli bez kafe - da li ovo važi i za vas?

Foto: Profimedia
Sa njom je sve lakše i lepše...

Razne svakodnevne situacije sastavni su deo života i obaveze koje moramo da preguramo bez obzira da li u njima uživamo ili ne. Zato su se ljudi još odavno dosetili da ove dnevne izazove učine sebi lakšim i lepšim uz pomoć malog rituala savršenstva u kome je pored nas šoljica tek skuvane mirisne sveže mlevene kafe. 

Istom tom čarobnom napitku zadovoljstva verni smo i kad nam život daje ono najbolje - kada se opuštamo, uživamo se prijateljima, zaljubljujemo, provodimo zajednička jutra i delimo tajne. Jednostavno - šoljica sveže mlevene kafe je prava stvar i saveznik prosečnom stanovniku Srbije u pregršt situacija u toku dana.

RASTANAK OD KREVETA I NOVI RADNI DAN

Često nam se dešava da se ujutru probudimo neispavani, mrzi nas da idemo na posao i najradije bismo ostali kod kuće. Međutim, pošto posao nije ni luna park ni bioskop pa da nema nikakve razlike da li smo došli ili ne, milioni odraslih svakog jutra opraštaju se od kreveta sa tugom kao da napuštaju ljubav svog života, i to zauvek. I šta nam tada da snage i hrabrosti da zakoračimo u novi dan?  Svima isto - njeno veličanstvo kafa. 

Sat otkucava
Foto: Profimedia

KAFA+TIMSKA ENERGIJA=REŠEN PROBLEM NA POSLU

Problemi na poslu su svakodnevna pojava i njih mnogo lakše prebrodimo u razgovoru sa kolegama. Gde ja nastao problem? Kako da ga rešimo? Ova pitanja su svima dobro poznata, a odgovori najlakše dolaze kroz spoj timske energije i šoljice domaće kafe. 

ljudi
Foto: Profimedia/ilustracija

"HAJDE DA NAM SKUVAM PO KAFU, PA PRIČAMO"

Koliko ste puta čuli/izgovorili ovu rečenicu? I zaista - postoji nešto magično spajajuće u šoljici domaće kafe, nešto što sa prvim gutljajima opusti dušu, začini razgovor i zasladi temu čak i kad je kafa gorka.

Isto tako, moć domaće kafe saveznik je i za teške razgovore - nepredviđene situacije, probleme, stresna dešavanja u toku dana koja lako mogu da nas izbace iz ravnoteže. Zato je rečenica ”hajde prvo da skuvamo kafu” jednako važna i onda kad od života dobijemo ujed pčele i onda kad dobijamo med.

ZALJUBLJIVANJE I ODLJUBLJIVANJE

Leptirići u stomaku rađaju se uz duge gutljaje domaće kafe, sastanci se zakazuju uz poziv "hajmo na kafu", prvi poljupci padaju uz kafu, a omiljeni napitak je tu i kada nam ljubav okrene leđa, pa nam je potrebno rame za plakanje i uteha najboljeg druga ili drugarice. Naravno - opet uz kafu jer je sveža mlevena kafa prava stvar za sve ljubavne zgode i nezgode.

Par
Foto: Profimedia

SAMO MOJE VREME

Psiholozi kažu da svaki čovek u toku dana mora sebi da posveti barem sat vremena. To vreme može da provede uz dobru knjigu ili da razmišlja o sebi, svojim postupcima, odlukama koje je doneo...Kažu da je ovo najbolja “antistres” terapija koja postoje još “lekovitija” uz dobru šoljicu kafe. 

Kafa
Foto: Profimedia

 

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
navika ili nesto vise's picture

navika ili nesto vise

Meni je bitna jutarnja kafa jer mi pruza osecaj razbudjivanja i gust mi je kafa uz knjigu ili stampu ili TV, kao i kafenisanje uz opusteno druzenje ,znaci tri nacina uzivanja u kafi od navedenih sest.Ne povezujem kafu sa zaljubljivanjem i odljubivanjem

0 | 0

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd