Skip to main content
Kasica

UŠTEDI NOVAC već danas: Stara metoda 6 TEGLI!

Foto: Facebook printscreen/Kasica prasica
Savršen način za uštedu.

Ne znaš kako da organizuješ svoj novac i kako da ga pravilno trošiš? Ovaj savet će ti pomoći da uštediš sebi vreme, a i novac. Korišćenje tegli za novac jedan je od najefikasnijih načina za upravljanje ličnim i porodičnim budžetom.

Sve što treba da uradiš jeste da podeliš novac koji planiraš da uštediš u budućnosti za neku dobru krpicu, cipele ili neko putovanje, u šest tegli i svaka tegla će biti odgovorna za jednu sferu tvog života.

Ako budeš primenjivala naš savet i ideju, više nikada nećeš potrošiti više novca nego što si planirala i tvoji prihodi će biti mudro organizovani.

Ovaj NAPITAK učiniće ČUDA za tvoj ORGANIZAM!

 

A post shared by anna (@annschen_) on

1. Prva tegla je namenjena za svakodnevne potrebe pokrivanja dnevnih troškova kao što je prevoz, računi i hrana.

2. Druga tegla je za kupovinu „radi zabave“ i ne svrstava se u redovnu kupovinu. Ovo podrazumeva novac za neko skuplje vino ili možda odmor, kako god želite.

3. Treća tegla je za investiranje i stvaranje pasivnih izvora prihoda. Ovo uštedite kada budete imali potpunu finansijsku slobodu.

4. Četvrta tegla ima za cilj da unapredi vaše obrazovanje i lični razvoj. Ulaganje je odličan način raspodele novca i to vam je najvažniji resurs. Koristite ovaj novac da kupite knjige ili da platite kurseve.

5. Peta tegla može se koristiti za velike kupovine, kao što je na primer televizor, godišnje članstvo u teretani ili auto. Ovo je vaš rezervni fond koji stalno treba puniti.

6. Šesta tegla je za poklone za rođendane, svadbe i druge proslave. Takođe možete donirati novac za udruženja za borbu protiv raka, azile ili u dobrotvorne svrhe ljudima.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
18 Beograd