Skip to main content
lastiš na gaćama

Ako vas BOLI dok mokrite ova biljka je vaš lek!

Foto: Profimedia
Ukoliko osećate bol dok mokrite, vrlo verovatno imate neku urinarnu infekciju koja pogodi skoro 40 procenata žena bar jednom u životu.

Nekad žene nisu ni svesne da imaju urinarnu infekciju jer ne obraćaju pažnju na simptome. Ako primetite bol tokom mokrenja i osećaj peckanja, imate poteškoća u izbacivanju mokraće koja je malo zamućena ili je promenila boju (crvena, svetlo ružičasta ili boja koka kole) i ima jak miris, uz to osećate bol u karlici i pubičnoj kosti onda vrlo verovatno imate urinarnu infekciju.

Ako se pitate zašto vas boli, preispitajte se da li ste sami svojim ponašanjem doveli do pojave infekcije. Ona se javlja ukoliko u prvih 30 minuta nakon seksa niste mokrili, ako je vaš organizam dehidriran i dugo ste trpeli nagon za mokrenjem. Takođe, pilule za kontracepciju mogu da dovedu do infekcije jer dolazi do promene hormona, ali i ukoliko ste u menopauzi obratite pažnju na svoje zdravlje.

Održavajte telo hidriranim i uzimajte sok od brusnice, a u ekstremnim slučajevima može da vam pomogne i soda bikarbona koju ćete izmutiti u čaši vode i popiti.

Najbolji lek protiv urinarne infekcije je jedić. Biljka iz porodice Ranunculaceae može da vam pomogne u ublažavanju simptoma infekcije koja nastaje iznenada. Ako primetite da imate malo urina koji je crven, vreo i boli vas dok mokrite uzmite ovu biljku koja će vam pomoći da izbacite urin. Pomoći će da smanjite upalu i osetite olakšanje jer izaziva osećaj hlađena.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd