fbpx
Skip to main content
Cipele

DAME, OPREZ: Učestalo nošenje štikli može izazvati mnoge posledice na vašim stopalima!

Foto: Profimedia
Zdravlje pre svega!

Iako štikle nisu najudobniji komad obuće, često su jedina prihvatljiva varijanta za neke prilike, a i prelepo izgledaju na nozi. Međutim, iako ste svesni koliko su neudobne i da njihovo dugotrajno nošenje ima neugodne posledice poput žuljeva i bolova u nogama i stopalima, možda niste svesni nekih ozbiljnijih i dugotrajnijih posledica.

Evo nekih većih posledica uzrokovanih nošenjem štikli

KOME BOLJE STOJI, MILICI ILI KAJLI?! Američka i srpska seks-bomba u istoj HALJINI - Blistaju OBE! (FOTO)

1. Povreda zgloba

Čak i ako kratko nosite štikle, možete naškoditi svojim stopalima. Dovoljan je samo jedan pogrešan korak usled kog možete stopalo iskrenuti u stranu, a tako možete istegnuti ligamente i lateralnu stranu zgloba. Iako ovo nije najgore što može da se desi kada nosite štikle, jako je bolno, a postupak lečenja je dugotrajan. Ovakva povreda često se događa ženama koje nisu navikle na hod u štiklama pa bi zato svaka početniva trebalo da provežba hod u štiklama kod kuće.

2. Opasnost od artritisa

Zbog načina hodanja i stajanja u štiklama, možemo dobiti artritis u kolenima.

Piksijeva ćerka je blistala u venčanici, a OVAJ detalj sigurno niste zapazili! (FOTO)

3. Ako imate povrede na stopalima, stanje se može pogoršati

Ako već imate urasle nokte ili čukljeve, nošenjem štikli ta stanja možete samo pogoršati. Čukljevi mogu nastati izazvani nošenjem štikli, a mogu se brže proširiti iz istih razloga. Osim toga, na peti vam se može pojaviti zadebljanje kože, na mestu gdje je obično rub cipele.

4. Bol u drugim delovima tela

Logično je da vas zbog nošenja cipela na visoku štiklu mogu boleti stopala ili noge, ali možete osetiti bol i u drugim delovima tela. Budući da vam se telo navikava na određeno držanje i način hoda kada nosite štikle, može doći do osećaja bola onda kada štikle ne nosite. Dugoročno nošenje štikli dovodi do bolova u leđima, vratu, glavobolje, bolova u kolenima i upala u nogama. Sve to je posledica promene u položaju tela dok nosite štikle.

Ako radi ove 4 stvari u prvih nedelju dana veze - BEŽI OD NJEGA!

5. Drugačije hodate

Telo se drugačije pozicionira, promena težišta se menja, pa je sasvim očekivano da u štiklama hodate drugačije. Do pravog problema dolazi ako često nosite štikle, jer će se vaše telo pozicionirati kao da ste u štiklama, čak i kada nosite ravnu obuću.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd