fbpx
Skip to main content
koža

UNIŠTAVAJU KOŽU: Ove namirnice UBRZAVAJU proces STARENJA, izbegavaj ih, posebno NAKON četrdesete

Foto: Profimedia
Ishrana treba da se bazira na što više svežeg voća i povrća...

Postoje namirnice koje su veoma loše za kožu i tokom godina bi ih trebalo izbegavati. Kako biste svoju kožu zaštitili trebali biste već u tridesetima da počenete da vodite računa o namirnicama koje svakodnevno konzumirate. Pržena, prerađena hrana i  namirnice pune šećera jednostavno nisu dobra opcija i ne štede kožu. Napravite da tako kažemo sebi zalihe za neke godine kada nivo kolagena koji doprinosi elastičnosti, opada. 

Umesto ove prerađene hrane birajte sveže voće i povrće, orašaste plodove i jela koja nisu prošla kroz proces industrijske prerade. 

Pržena hrana

U procesu prženja hrane emituje se puno štetnih materija. Ove supstance ne samo da izazivaju rak, već i ubrzavaju proces starenja ćelija u telesnim tkivima.

Osim toga, ona lako dovodi do prekomerne težine i gojaznosti. Višak masnog tkiva može uticati na metabolizam i hormonalne procese, oštetiti tkiva i rad organa, a samim tim i ubrzati proces starenja.

Meso
Meso
Foto: Profimedia
ISTRAŽIVANJE OTKRIVA: Žene koje su radile OVO imaju najmanje seksualnih problema

ISTRAŽIVANJE OTKRIVA: Žene koje su radile OVO imaju najmanje seksualnih problema

HOROR U VRTIĆU! DETE dobilo HIPOTERMIJU nakon što su ga izolovali u PROSTORIJU BEZ GREJANJA, ovo je RAZLOG

HOROR U VRTIĆU! DETE dobilo HIPOTERMIJU nakon što su ga izolovali u PROSTORIJU BEZ GREJANJA, ovo je RAZLOG

Sokovi

Studija u Velikoj Britaniji pokazala je da redovno konzumiranje šećera ne samo da povećava obim struka, već uzrokuje i prerano starenje. Elastična vlakna kože se razgrađuju, pojavljuju se bore i fleke, što posebno utiče na stariji izgled.

Ishrana sa visokim sadržajem šećera može da uspori i moždane aktivnosti,  ošteti pamćenje i izazove demenciju.

Konzervirana hrana

Iako je jednostavna za upotrebu, tokom prerade se koristi mnogo štetnih aditiva, soli ili šećera. Dugotrajna upotreba konzervirane hrane nije samo vrlo štetna za zdravlje, već i ubrzava degeneraciju i starenje svih tkiva.

konzerva
Foto: Profimedia

Proizvodi od prerađenog mesa

Prerađeni mesni proizvodi sa visokim sadržajem soli oštećuju sluzokožu želuca, povećavaju opterećenje bubrega, krvni pritisak, štete svim organima našeg tela i na kraju ubrzavaju proces starenja.

Grickalice

Grickalice sadrže veliki prcenat masti i svih loših hranjivih elemenata koje ni malo nisu korisne za naše zdravlje. U njihovoj prozvidnji se koristi velii broj aditiva koji, kao što smo već naveli loše utiču na organizam i izazivaju brže strenje.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd