fbpx
Skip to main content
BiVits

Lekar iz Covid ambulante upozorava: Ovo je neophodno primenjivati tokom i nakon infekcije koronavirusom!

Foto: Shutterstock
Zašto je značajna primena vitamina i minerala za vreme Covid infekcije?

Zašto je značajna suplementacija za vreme infekcije korona virusom?

"Neka hrana bude tvoj lek i tvoj lek neka bude hrana"  kazao je Hipokrat. Da bismo sačuvali zdravlje bitno je da vodimo računa o nutrijentima koje svakodnevno unosimo. Zbog brzog tempa života kojim danas živimo, često zaboravljamo da brinemo o sebi i svom zdravlju. Obzirom da nam je taj tempo nametnuo konzumaciju obroka koji ne sadrže obilje vitamina i minerala, važno je da ih redovno unosimo kroz suplemente. Takođe veoma je važno napomenuti, naročito u vreme pandemije, da nedostatak vitamina i minerala najveće posledice ostavlja po imunitet jer njegova snaga tada opada i on ne može da se izbori sa bakterijama i virusima koji napadaju organizam, stvarajući oboljenja.

dr Nikola Stojković
dr Nikola Stojković, Foto: Promo

Koje vitamine i minerale ti kao lekar koji je na prvoj liniji fronta u Covid ambulanti, preporučuješ pacijentima?

Pacijentima kod kojih je dokazana Covid infekcija uvek propisujem vitamin C u dozi od 1000mg i vitamin D3 u dozi od 1000 internacionalnih jedinica. Istraživanja su pokazala da ovi vitamini podstiču rad imunog sistema i na taj način omogućavaju da se lakše izbori sa infekcijom. Pored toga savetujem im i suplementaciju Cinkom i Selenom, obzirom da je dokazano njihovo antioksidativno dejstvo. Važno je da naglasim da i onima koji nemaju Covid infekciju savetujemo uzimanje ovih vitamina i minerala kako bi očuvali svoje zdravlje i pospešili rad imunog sistema.

Koji su benefiti njihove primene?

Kosuplementacija vitamina D, cinka i vitamina C obezbeđuje efikasnije antioksidativno, imunomodulatorno i antivirusno dejstvo koje obezbeđuje maksimalnu zažtitu svih ćelija u organizmu. Prednost BiVits preparata je što korisnicima omogućavaju primenu svih navedenih sastojaka u jednoj tableti. 
Većina Covid pacijenata se žali na osećaj umora i iscrpljenosti, na šta takođe ovi suplementi imaju uticaj. Cink u BiVIts proizvodima je u obliku Cink-citrata, hemijski oblik minerala koji se bolje rastvara i bolje apsorbuje iz digestivnog tratka, samim tim ima bolju biološku raspoloživost u organizmu.

Koliko dugo je preporuka za njihovu primenu?

Moj lični stav je da naročito u doba pandemije treba svi da unosimo vitamine i minerale u dovoljnoj količini i konstantno. Ukoliko se poštuju saveti o preporučenom dnevnom unosu, ne može se prekoračiti doza. Prednost svih BiVits proizvoda je što pakovanje ima 60 tableta i namenjeno je za dva meseca primene.

BiVits
Foto: Promo

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
4 Beograd