fbpx
Skip to main content
lubenica

Nikako NE BACAJTE semenke od LUBENICE, veoma su zdrave za DIJABETIČARE, čišćenje JETRE i bubrega

Foto: Profimedia
Veoma su zdrave.

Lubenicu mnogi vole da jedu, posebno leti, kada su temperature visoke i tražimo neko rashlađenje. Ipak, ukoliko imate običaj da je često kupujete, treba da imate na umu da su i semenke koji mnogi odstranjuju i bacaju veoma zdrave. 

Da bi iskoristili sva lekovita svojstva, semenke je potrebno kuvati, samleti ili ispeći kako bismo došli do dragocenog sadržaja.

Semenke od lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad digestivnog trakta, pomažu u slučaju pojave crevnih parazita, kao i u lečenju oboljelih od žutice, vodene bolesti i upala u organizmu.

Semenke od lubenice sadrže supstancu citrulin koja deluje kao antioksidans, pospešuje širenje krvnih sudova te povoljno deluju u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, angine pectoris i erektilne disfunkcije kod muškaraca.

lubenica
Foto: Profimedia
Imala 109 KILOGRAMA nakon TRUDNOĆE: Pevačica POKAZALA fotografije pre i NAKON što je SMRŠALA uz pomoć ove DIJETE

Imala 109 KILOGRAMA nakon TRUDNOĆE: Pevačica POKAZALA fotografije pre i NAKON što je SMRŠALA uz pomoć ove DIJETE

Evo KOJI ČAJ treba da pijete prema svojoj KRVNOJ GRUPI: Obezbeđuju snagu i energiju, jačaju imunitet

Evo KOJI ČAJ treba da pijete prema svojoj KRVNOJ GRUPI: Obezbeđuju snagu i energiju, jačaju imunitet

Evo kako se pravi čaj od semeniki lubenice koji je jedan je od najboljih lekova za prečišćavanje bubrega i mokraćne bešike. On uklanja kamen i i pesak iz bubrega, čisti bešiku i mokraćne kanale.

Čaj od semenki:

Koristi se 4 kašike isključivo svežih semenki lubenice koje se izdrobe ili iseckaju mlinom i kuvaju 15 minuta u 2 litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a treg dana se pravi pauza. Proces se tako nastavlja nekoliko sedmica u istim intervalima dva dana korišćenja sa jednim danom pauze. Semenkama lubenice uspešno se reševaju problemi sa prostatom, ali je neophodno da ga napravite na sledeći način:

Potrebno je uzeti dve kašike osušenih i samlevenih semenki od lubenice i preliti ih sa pola litra ključale vode. Nakon pola sata stojanja tečnost se odmah konzumira, a potrebno je popiti ovu dozu svaki dan u periodu od nekoliko sedmica. Prvi pozitivni rezultati na prostati osete se već nakon desetak dana.

Semenke od lubenice jačaju i srce, ali i sve mišiće u telu.

Korišćenje ovih semenki bilo u obliku čaja ili grickalica preporučeno je i za jačanje pamćenja i koncentraciju, te za sjaj zategnutost i lepotu kože. Semenke lubenice odličano su sredstvo kao i sama lubenica za jačanje libida i potencije kod muškaraca. Čaj od semenki preporučuje se i dijabetičarima kao efikasno sredstvo za tretiranje dijabetesa tipa 2.

lubenica
Foto: Profimedia

Semenke lubenice sjajan su izvor magnezijuma, gvožđa, vitamina A, B, C, antioksidansa, kalcijuma, kalijuma, mangana, niacina, te poluzasićenih i mnozasićenih zdravih masnoća.

Savet plus: Evo kako da prepoznate zrelu lubenicu pri kupovini.

Što je zrelija dobija neku tamniju boju, kreće se od svetlo zelenih pruga ka  tamnije zelenoj,  šare između dobiju žuću, braon boju. Kupac može isto lepo da odredi po boji ovoga gde je ležala lubenica. Što je žuća ta boja gde je ležala mogla bi biti zrelija.

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
19 Beograd