Skip to main content
Marija Morgan sa ćerkom

Marijina ćerka (19) je umrla u agoniji: "Preminula je OD ŽVAKE, ovo sam zatekla u njenoj sobi posle smrti"

Foto: Twitter printscreen/@sakriosamime
- Ja sam i danas uverena da je moja zdrava, vesela i srećna ćerka umrla zato što je stalno žvakala žvake - kaže Marija.

Marija Morgan pre 10 godina je izgubila tada 19-godišnju ćerku Samantu. Uverena je, kaže, da je uzrok za to Samantina opsesija žvakama.

- Poslednja scena sa mojom ćerkom je ta da vrišti u bolovima i pita me da li ovako izgleda smrt. Onda se onesvestila, a hitna pomoć ju je odvela. Nažalost, nije joj bilo spasa. U petak sam u bolnicu ušla sa ćerkom, u ponedeljak sam iz bolnice iznela samo njene naočare - kaže Marija iz Velsa.

Ona kaže da se tog tragičnog dana desilo to da Marija nije mogla da drži ništa u rukama. Sve joj je ispadalo.

- Požalila mi se na to, a ja sam mislila da ju je udarilo sunce u glavu pa sam joj posavetovala da popije vode i malo prilegne. Posavetovala sam joj da ode u sobu na spratu, iako nije htela, jer je tamo tiše i mirnije. Onda sam čula užasne krike. Ja i druga ćerka smo otrčale gore, sve vreme smo čule neko lupanje. Samanta je vikala i pitala nas da li je takav osećaj kad se umire - seća se Marija.

Toksikološkim nalazom nije utvrđeno prisustvo nikakvih supstanci koje bi je odvele u smrt.

Marija smatra da su krivac za sve žvake koje je Samanta stalno žvakala. Mrtvozornik kome je to rekla istraživao je i tu mogućnost.

- Ja sam primećivala da Samanta stalno ima žvaku u ustima, ali tek kada sam čistila njenu sobu nakon što je preminula našla sam gomilu omotača i računa i shvatila kolika je to ogromna količina žvaka. Sigurno je uzimala dva paketa žvaka dnevno - kaže Marija. Pošto drugog objašnjenja za smrt ćerke nema, kaže da je uverena da su krivac žvake.

- Istraživala sam posle i saznala da mnogo žvaka uzrokuje pad soli u ljudskom telu. Razgovarala sam i sa mrtvozornikom koji kaže da ne može da isključi tu mogućnost. Ja i 10 godina kasnije ne znam tačan uzrok - zaključuje Marija.


 

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd