fbpx
Skip to main content
Smuti u flašama

OČISTITE ORGANIZAM OD TOKSINA: Isprobajte ova TRI fantastična PRIRODNA napitka!

Foto: Profimedia
Uživaje u ukusima.

Ponekad zaboravimo koliko je naše telo savršeno i koliko naporno radi. Određeni procesi, poput disanja i rada srca, dešavaju se potpuno nesvesno, čak i dok spavamo. Naše telo je stvarno vredan radnik! Jetra je organ koji je zaslužan za čišćenje celog organizma od toksina. I za nju nema pauze i obavlja svoj posao svaki dan - ceo dan. Kako bismo se odužili jetri i celom telu na vrednoći i poslušnosti, naš je zadatak da im pomognemo onoliko koliko možemo. Dobro je došla svaka pomoć jetri u čišćenju tela od toksina. U nastavku sa vama delimo 3 prirodna napitka, koji savršeno čiste telo od toksina. 

Jetra je najveći unutrašnji organ i ima sposobnost regeneracije. Ciroza i masna jetra uticaće na svakodnevni život: izazivaju prekomernu težinu, umor, a u težim stadijumima bolesti, boje našu kožu i beonječe u žuto. Na svu sreću, postoje prirodni načini da pomognete svojoj jetri i očistite celo telo od toksina.

1. Sok od zelenog povrća

vočni sok
Foto: Profimedia

Ako imate blender, najlakše je da sami sebi pripremite sok, odnosno smoothie. Možete koristiti kelj, spanać, kupus i zelenu salatu. Zeleno povrće je zdravo u svakom obliku. Ipak, procesuirano u blenderu se lakše apsorbuje u organizmu, a sok u flašici možete nositi svuda sa sobom. Ukoliko niste ljubitelj ukusa, slobodno dodajte malo šargarepe, kako biste sok zasladili, ali i dali dodatnu snagu.

2. Zeleni čaj

Čaj od majčine dušice
Foto: Profimedia

Zeleni čaj je prava superhrana. Napitak je pun slobodnih radikala i antioksidansa. Ove osobine čine ga čak i borcem protiv kancerogenih ćelija. Zeleni čaj utiče i na sagorevanje masti, čime olakšava posao jetri. Hidratacija koju daje, pruža pozitivne efekte na ceo organizam. Pokušajte da čaj pijete bez zaslađivača, kako bi detoksikacija bila potpuna.

3. Sok od cvekle

Sok od cvekle, jabuke i šargarepe
Foto: Profimedia

Nažalost, nema mnogo ljubitelja cvekle. Imajte na umu da je cvekla odličan "čistač" tela od toksina. Ako koristite cveklu u ishrani, pomaže vam tako što podiže nivo kiseonika u krvi. Pospešuje učinak enzima, a puna je i vlakana i vitamina C. Ukoliko vam se ne sviđa ukus, soku od cvekle možete dodati limun, đumbir, bosiljak, pa čak i lubenicu.Kada telo počne da otkazuje saradnju, ponekad smo sami krivci za nastalo stanje. Naše telo je idealan mehanizam, ali mu je, s vremena na vreme, ipak potrebna naša pomoć. Jednostavni rituali, poput redovne konzumacije prirodnih napitaka za čišćenje, pomoći će našem telu da sve svoje zadatke obavi besprekorno. 

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
6 Beograd