fbpx
Skip to main content
odeća

Ova ODEĆA ŠTETI VAŠEM ZDRAVLJU, a nosite je svaki dan: Žene, bacite ovo ODMAH!

Foto: Profimedia/ilustracija
Svi znamo da moderno ne znači i udobno, ali niko od nas nije znao da toliko može da šteti našem zdravlju

Svi smo se barem jednom pogledali u ogledalo nakon celodnevnog nošenja grudnjaka ili uskih farmerki, a na telu uočili "reljefe".

Ne samo da se na koži vide promene koje prođu nakon pola sata, ovakva odeća utiče na zdravlje.

BEZ ZNOJENJA U TERETANI do izgled Dženifer Lopez! Njen lični trener otkriva i KAKO!

BEZ ZNOJENJA U TERETANI do izgled Dženifer Lopez! Njen lični trener otkriva i KAKO!

Imala operaciju smanjenja ZNOJENJA, pa PREMINULA: Ova stvar je dovela do TRAGIČNE SMRTI influenserke (23)!

Imala operaciju smanjenja ZNOJENJA, pa PREMINULA: Ova stvar je dovela do TRAGIČNE SMRTI influenserke (23)!

Štikle dovode do osteoporoze

Neka istraživanja pokazuju da 72 posto žena barem jednom u životu nosi štikle, a verovatno nisu ni svesne koliko posledica na zdravlje one nose. Može doći do problema sa zglobovima i kolenima. Kolena upijaju sve "šokove" koje doživljavaju od neudobne obuće koju nosimo. Nakon nekog vremena pritisak koji se stvori u kostima može dovesti do osteoporoze

stopalo
stopalo, stopala, noge, štikle, bol
Foto: Profimedia

Nesvestica, glavobolja, ali i bolovi u stomaku povezani sa uskom garderobom

Sledeće na popisu odeće koja utiče na zdravlje su - uske farmerke. Trend uskih farmerki ne jenjava, a ovaj put nisu pogođene samo žene. U poslednje vreme i muškarci nose sve uže pantalone, a lekari upozoravaju da to može dovesti do velikih problema s testisima. Istraživanja su pokazala i da oni koji često nose uske farmerke imaju veći broj infekcija mokraćnog kanala, a ako su one visokog struka uzorkovaće žgaravicu zbog pritiska na abdomen. 

Tokom dana noge blago oteknu, a ako nosite uske farmerke, noge otiču prema unutra, a ne prema spolja. To može uzorkovati unutrašnje krvarenje. Iako su ovi slučajevi vrlo retki, treba biti oprezan! Uska odeća uzrokuje i osećaj trnca u nogama, a posebno uži modeli. Osim toga, istraživanja su povezala uske komade i s nesvesticom, glavoboljom, ali i zamućenim vidom

Levi Strauss farmerice
Levi Strauss farmerice
Foto: Profimedia

Kvržice od brushaltera

Sigurno vam je barem jednom nakon nekoliko sati nošenja, strašno smetao grudnjak... Neki stručnjaci kažu da je nošenje grudnjaka potpuno nepotrebno. Ženama je "izgovor" kako im treba dodatna potpora na grudima, no istraživanja su pokazala kako žene koje u poslednjih deset godina nisu nosile grudnjak imaju čak nekoliko centimetara više bradavice od onih koje svaki dan nose grudnjak.

Grudnjaci pritiskaju žlezde u grudima što može stvoriti nakupine koje se pretvaraju u ciste, a nekada i u rak. Neki lekari kažu da se kvržice u grudima stvaraju zato što se telo nije moglo na prirodan način rešiti onih stvari koje ne bi trebale biti tamo no zbog grudnjaka ne mogu pa onda ostaju unutra. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd