fbpx
Skip to main content
spremanje hrane

UBIJAJU VAS! Ove namirnice SVAKODNEVNO vam oduzimaju snagu, ali ne samo to... POGUBNE su za zdravlje!

Foto: Profimedia
Nezdravo nije IN

Da li i vi imate osećaj da ste preumorni, uživate u popodnevnoj dremci, potrebno vam je barem 3 šoljice kafe, kako biste uspešno izgurali dan, a svoje slobodno vreme najviše volite da provodite na kauču ispred TV-a. Sve su ovo jasni znaci da vam manjka energije, a glavni krivac za to uglavnom je vaša nepravilna ishrana.

Početak dana je još i podnošljiv, ali već nakon ručka, ostaje vam snage samo da dođete do kreveta, dok sve kućne poslove ostavljate za kasnije. Razlog za ovaj dobro poznati osećaj iscrpljenosti nakon ručka, krije se u aditivima, koji su jedan od sastojaka, gotovo svih namirnica koje konzumiramo. 

IZNENAĐUJUĆI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Veoma je pozitivno kada ne jedete sa društvom, evo i zašto!

IZNENAĐUJUĆI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Veoma je pozitivno kada ne jedete sa društvom, evo i zašto!

Uz kalcijum, fosfor je jedan od najzastupljenijih minerala u našem telu. zaslužan za normalnu pH vrednost organizma i održavanje hormonskog balansa.  Međutim, višak fosfata, može štetiti našem organizmu, a glavni su sastojci namirnica poput jaja, mesa, mlečnih proizvoda, žitarica, orašastih plodova i čokolade.  Ipak, takvi prirodni fosfati prisutni u namirnicama, nisu mnogo štetni, zapravo su zaslužni za prenos energije i učestvuju u mnogim metaboličkim procesima. Sa druge strane anorganski fosfati se kao aditivi upotrebljavaju u hrani i piću i mogu značajno oštetiti naše zdravlje.

Brza hrana
Foto: Profimedia

Anorganski fosfati se nalaze u 70% prerađenih namirnica i zato je veoma važno da obratimo pažnju na ono što jedemo. Oni se namirnicama dodaju, kako bi ukus bio bolji, a rok trajanja duži. Najviše ovih aditiva nalzi se u gotovoj, konzerviranoj hrani, mesnim prerađevinama i sokovima.

Prekomeran unos hrane, bogate aditivima dovodi do smanjene volje za kretanjem i utiče na gotovo potpun gubitak energije.

Posebnu štetu u našem organizmu, aditivi mogu naneti bubrezima.

LEČI RAK: Ruska travarka tvrdi da KOREN ove bilje može da IZLEČI najtežu BOLEST!

LEČI RAK: Ruska travarka tvrdi da KOREN ove bilje može da IZLEČI najtežu BOLEST!

Ako želite da se zaštitite od štetnog efekta aditiva na naše zdravlje, obavezno izbegavajte sledeće namirnice:

Konzervirana hrana

Mesne prerađevine

Gazirani napici

Pahuljice

Grickalice

Ako osećate veliku potrebu za viškom energije, potrudite se da se vaš jelovnik bazira na svežem voću i povrću, koje će vas pokrenuti da uspešno obavite svoje dnevne obaveze i osećate se zdravo i poletno.

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd