Skip to main content
Svrab u međunožju

SRBI HOĆE JAČE! Umesto u apotekama, tablete za potenciju se masovno kupuju NA CRNO - evo i zbog čega!

Foto: Profimedia/ilustracija
Jučerašnja zaplena sredstava za potenciju u vrednosti od milion evra pokrenula je brojna pitanja.

Jučerašnji slučaj zaplene tablete za potenciju na srpsko-makedonskoj granici iznenadio je javnost i pokrenuo brojna pitanja.

TOPI SALO I UBRZAVA CREVA: Uz pomoć ovog napitka smršaćete preko noći!

Na graničnom prelazu Preševo pronađen je tovar u vrednosti od milion i po evra koji je trebalo da stigne do beogradskog aerodroma. Šverc je presečen, ali velika količina pronađenih sredstava nametnula je pitanje u kolikoj meri Srbi zaista koriste ova sredstva i da li u našoj zemlji zaista "cveta" crno tržište tableta za potenciju.

Diklofenak tablete
Foto: Profimedia

Iz Agencije za lekove i medicinska sredstva tvrde da je reč o globalnom trendu:

- Tržište je pod konstantnim udarom kada su u pitanju lažne tablete za potenciju. U pitanju su kopije originalnih lekova, nepoznatog sastava i porekla. Svakako da je poslednjih godina prisutan njihov nagli porast. Ni Srbija nije izuzetak po tom pitanju, ali se za sada uspešno bori sa ovim problemom - otkrio nam je magistar farmacije Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva.

"Libido", "Maxxes", "Vuka Vuka", "Afrička šljiva", "Alfa Aktiv", "Dynamic", "Potencijal forte" samo su neke od tableta koje se mogu kupiti u srpskim apotekama i sex shopovima.

I pored širokog izbora proverenih proizvoda, Srbi često posežu za rizičnim tabletama poput Kamagre. Ovaj lek poreklom iz Indije prvi put se pojavio na tržištu pre tri godine, kao jeftina zamena za vijagru. Ubrzo su počeli da stižu podaci o ozbiljnim negativnim posledicama koje ostavlja, a sve je kulminiralo kada je jedan Irac preminuo nakon konzumiranja Kamagre.

STOLICE SU PUCALE POD NJOM: Promenila je samo JEDNU stvar i SMRŠALA 100 KILOGRAMA! Danas je RIBA I PO!

Problem je, tvrde stručnjaci, što je ove preparate neophodno kupovati u apotekama, i to isključivo po preporuci lekara. Osobe sa srčanim tegobama ne smeju uzimati lek bez kontrole jer može doći do ozbiljnih komplikacija. Isto važi i za muškarce koji imaju probleme sa traumom ili deformacijama i promenama u građi penisa. Dejstvo tableta za potenciju može da dovede do izražene erekcije koja zbog tih deformacija i postraumatskih promena može biti bolna i opasna. 

Apoteka
Foto: Profimedia

I pored svih opasnosti koje konzumacija neproverenih preparata nosi, muškarci u Srbiji ih radije nabavljaju na crnom tržištu nego u apotekama. 

Razlog je, između ostalog, i razlika u jačini tableta. Da bi se pokazali kao dobri ljubavnici, Srbi su spremni i da ugroze svoje zdravlje, pa neretko kupuju tablete sumnjivog porekla.

- Jedan od motiva za kupovinu na crno je jačina lekova. Proizvodi koje prodajemo (poput Viamicina) su potpuno zdravi, registrovani, na biljnoj bazi, ali i višestruko slabiji u odnosu na one sa crnog tržišta za koje ne postoji garancija kvaliteta - rekao je prodavac jednog begradskog sex shop-a.

ODMAH ĆETE ZNATI DA LI STE BOLESNI: Kondomi otkrivaju da li imate polno prenosivu bolest! Evo kako

Dakle, ukoliko imate problema sa erektilnom disfunkcijom, ne posežite za ilegalnim tabletama, već se obavezno se konsultujte lekarom koji će vam preporučiti odgovarajući proizvod. 

U suprotnom, ishod može biti fatalan.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd