Skip to main content
Srce

VELIKO OTKRIĆE! Naučnici prvi put u laboratoriji uzgojili SRCE koje KUCA! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Trebalo im je samo četiri sedmice.

Naučnici sa Univerziteta Kolumbija razvili su u laboratoriji srčani mišić koji kuca.

DVA SU RAZLOGA: Ako ste na koži primetili crvenu tačkicu, evo šta je u pitanju i zbog čega se ona javlja

Laboratorijski uzgojeno srce dobili su od matičnih ćelija, a ovo je prvi put u istoriji da je laboratorijsko srce toliko dobro da može biti korišćeno u medicinskim istraživanjima, odnosno da može oponašati pravo ljudsko srce - kuca kao ljudsko srce i ima jednake strukture tkiva.

ČUDOTVORNO VOĆE: Svež ANANAS jedite POSLE OBROKA, a evo i zašto je to VAŽNO!

Naučnici su uspeli da stvore ovakvo srce jer su koristili drugačiju metodu, nego dosad. Ranije su koristili zrelije matične ćelije koje su mogle da stvore tkivo koje im je potrebno za proučavanje, a sada su odlučili da pokušaju sa matičnim ćelijama u vrlo ranom procesu razvoja, kojima je bilo lakše manipulisati.

Pogledajte video: 

Kako bi ubrzali razvoj laboratorijskog srčanog mišića, naučnici su slali u njega električne impulse kako bi stimulirali kontrakcije, što je tačno ono što se događa u zdravome srcu.

DUGO ČUVANA TAJNA: Ova DVA ČAJA su najbolji saveznici VITKE LINIJE

Trebalo im je samo četiri sedmice da uzgoje srce koje je dovoljno zrelo da može da sekoristi u istraživanjima, odnosno oponaša srce odrasle osobe.

KOD GINEKOLOGA JEDNOM GODIŠNJE: Ovo svaka od vas TREBA da zna o PAPATESTU!

Ovo otkriće pomoći će nauci u boljem proučavanju ljudskog srca i testiranja lekova za srce jer laboratorijsko srce može oponašati organ bolesne ili zdrave osobe, odnosno šta god naučnici traže.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd