Skip to main content
stomak

ZA 15 DANA REŠITE SE VIŠKA KILOGRAMA: Samo dodajte OVAJ ZAČIN u vodu, smrt je za SALO

Foto: Profimedia
Jedan začin koji je u našoj zemlji veoma čest u kuhinjama velikog broja domaćica zapravo je i veoma efikasan za mršavljenje.

Kim je začin koji se u Srbiji dosta koristi, ali ono što većina ljudi ne zna jeste da je ovaj začin i sjajno prirodni sastojak koji nam pravilnom upotrebom može pomoći u skidanju kilograma. Kim ne samo da ubrzava topljenje masnih naslaga, već je prilično delotvoran i u očuvanju dobrog zdravlja i to iz sledećih razloga:

Podstiče varenje tako što povećava aktivnost digestivnih enzima u crevima

Seme kumina je bogato gvožđem i jedna kašičica ovog začina sadrži oko 1,4 miligrama gvođa

Pomaže u kontrolisanju nivoa šećera u krvi

Začin
Začin

Pomaže u snižavanju nivoa lošeg holesterola

Smanjuje zapaljenja u telu

Kim i mršavljenje

Ovaj začin ubrzava mršavljenje, a pokazano je da efikasno podstiče topljenje masti na stomaku i, generalno, na celom telu. Prvi rezultati vidljivi su već nakon dve do tri nedelje ukoliko se svakodnevno konzumira ili pije voda sa ovim začinom.

Sprovedena je jedna studija u kojoj je učestvovalo 80 gojaznih žena podeljena u dve grupe, od kojih je jedna skvaodnevno koristila kim u ishrani, a druga grupa je kontrolisala svoju ishranu. Na kraju, ispostavilo se da su mnogo brže mršavile one dame koje su konzumirale kim.

Ovaj začin deluje tako što poboljšava varenje i ubrzava metabolizam, pa se samim tim i kalorije brže sagorevaju.

Kako se koristi kim za mršavljenje

Seme kima

Potopite dve kašike kima u vodu i ostavite da stoji pet-šest sati ili preko noći. Nakon toga pokuvajte vodu sa semenkama, pa procedite. Dodajte malo limunovog soka i pijte svako jutro na prazan stomak tokom dve nedelje.

Kim u prahu sa jogurtom

beli luk
beli luk
Foto: Profimedia

Pomešajte kašičicu kima u prahu sa kašičicom jogurta i to jedite nakon svakog obroka 15 dana.

Kim u prahu

Prokuvajte šolju vode i dodajte malo kima u prahu. Možete da dodate i malo soli ukoliko želite da napitak bude ukusniji. Pijte ga nakon svakog obroka 20 dana.

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
22 Beograd