fbpx
Skip to main content
Voda

STALNO SI ŽEDNA! Postoji NEKOLIKO razloga ZAŠTO ti se pije VODA, a u ovom SLUČAJU potraži POMOĆ LEKARA!

Foto: Profimedia
Uzrok mogu biti i ozbiljniji problemi!

Osećaj žeđi ukazuje na to da ste možeda bili izloženi prejakom fizičkom naporu, jeli začinjenu hranu, a možda ste i dehidrirali. Ipak, ukoliko vam se i nakon nekoliko čaša i dalje pije voda ili su vam suva usta, možda je uzrok tome neki ozbiljniji problem i svakako je preporuka da se konsultujete sa lekarom. 

Malo ko zna da je ova LEPA GLUMICA SUPRUGA Svetozara Cvetkovića: 20 GODINA JE MLAĐA od njega!

Malo ko zna da je ova LEPA GLUMICA SUPRUGA Svetozara Cvetkovića: 20 GODINA JE MLAĐA od njega!

TROJKA IM SPASILA BRAK: Saznao je da ga SUPRUGA VARA, a onda se desio preokret!

TROJKA IM SPASILA BRAK: Saznao je da ga SUPRUGA VARA, a onda se desio preokret!

voda
Foto: Profimedia

Dijabetes

Kada je nivo šećera u krvi previsok, organizam vrši pritisak na bubrege da proizvode više urina kako bi se rešili viška glukoze, a često mokrenje, drugi uobičajeni simptom dijabetesa, donosi žeđ. Ako osećate ekstremnu žeđ i često mokrite, primetite iznenadni gubitak težine, umor i razdražljivost, proverite da li možda bolujete od dijabetesa.

Nizak pritisak

Hronični stres uzrokuje da adrenalinske žlezde manje luče, što može rezultirati niskim pritiskom. To može da izazove  vrtoglavicu, depresiju, teskobu i ekstremnu žeđ. Osećaj žeđi je način na koji telo dodaje više tečnosti u krv u nastojanju da digne krvni pritisak. Jedno od rešenja problema u ovom slučaju jeste da probate da smanjite stres.

Anemija

Iznenadni gubitak krvi ili gubitak krvi koji traje usled nekog unutrašnjeg krvarenja su najčešći uzroci anemije. Kod osobe koja ima anemiju telo se bori da proizvede dovoljno zdravih crvenih krvnih zrnaca, što može izazvati pojačanu žeđ, zajedno s brojnim drugim simptomima poput slabosti i umora.

 

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
14 Beograd