fbpx
Skip to main content
BMW logo

BMW i4 stiže do... ali zaštoo? TEK TAD?!

Foto: Profimedia/ilustracija
Ko će čekati...

BMW je iskoristio Sajam automobila u ženevi da najavi svoje planove o potpuno novom, električnom modelu i4. 

Baziran na konceptu i Vision Dynamics, produkcijski model i4 će biti električno vozilo koje se proizvodi u Minhenu u Nemačkoj. Kompanija nije zvanično najavila datum početka proizvodnje, ali je potvrđeno da će i4 biti jedan od 25 električnih modela koji će biti predstavljeni do 2025. godine. Pored njega u planu su još 11 drugih električnih modela sa baterijom među kojima su i iX3 i Mini EV. 

Iako je BMW “škrtario” na informacijama, i Vision Dynamics koncept je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu prošle godine sa električnim pogonom zahvaljujući kome od 0 do 100 km/h ubrzava za četiri sekunde, i dostiže maksimalnu brzinu od 200 km/h. Koncept je takođe moga da sa samo jednim punjenjempređe i do 600 kilometara, što je zaista impresivno, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da Teslin Model S ima autonomiju od 539 kilometara. 

Vozači pogledajte zbog čega nikako ne smete ostavljati flašicu sa vodom u automobilu! (VIDEO)

Vozač BMW osuđen
Foto: Profimedia/ilustracija

Pored najave planova za i4, predsednik kompanije BMW, Harald Kriger je otkrio da je prosečna emisija ugljenikovog dioksida na novim vozilima BMW grupe smanjena za čak 42% u odnosu na 1995. godinu. Prošle godine je izmereno da u proseku, njihova vozila emituju 122 gr CO2 po pređenom kilometru, što je za 2 gr manje nego 2016. godine. 

Kriger je naveo da je smanjenje emisije jasan pokazatelj da je električna mobilnost veoma uspešna i dodao je da će se gami BMW-a pridružiti još električnih vozila, ali da se u isto vreme radi na unapređenju tehnologija za vozila sa konvencionalnim pogonom, odnosno sa SUS motorima. 

Aston ugrađuje redni šestocilindraš od OVOG GIGANTA - Dobar potez... ili ne?

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd