fbpx
Skip to main content
Lada

VRAĆA SE: Nakon nekog vremena Lada će opet nositi oznaku NIVA

Foto: Srbija Danas
Čuveni naziv se vraća...

General Motors (GM), koji je u Rusiji dugi niz godina proizvodio SUV Chevrolet Niva, povlači se sa tržišta te zemlje.

General Motors postepeno smanjuje svoje prisustvo na mnogim tržištima u svetu, pa je tako odlučio da proda svoj udeo od 50% vlasništva u zajedničkoj rusko-američkoj kompaniji GM-AvtoVAZ.

Akcije američkog auto-giganta preuzeće AvtoVAZ grupacija, koja je inače u vlasništvu francuskog Renaulta. Na taj način, AvtoVAZ postaje stoprocentni vlasnik nekadašnje kompanije GM-AvtoVAZ koja u Rusiji proizvodi SUV model Chevrolet Niva.

"SUPER ZMIJA" : Shelby ima novi model kamioneta

"SUPER ZMIJA" : Shelby ima novi model kamioneta

POJAČANA KONTROLA: Planirano je češće kontrolisanje vozača na SRPSKIM putevima

POJAČANA KONTROLA: Planirano je češće kontrolisanje vozača na SRPSKIM putevima

VEOMA VAŽNO: Evo šta da radite kada vam otkaže AKUMULATOR

VEOMA VAŽNO: Evo šta da radite kada vam otkaže AKUMULATOR

Sporazumom je predviđeno da AvtoVAZ izvesno vreme nastavi da izrađuje Nivu sa značkom Chevroleta, da bi kasnije bio sklapan sa Ladinim amblemom.

Inače, ovaj automobil ne treba mešati sa legendarnim Ladinim terencem lansiranim pre više od četiri decenije, koji se prvobitno zvao Niva, a koji sada nosi oznaku "4x4".

Kompanija GM-AvtoVAZ proizvodi automobile u fabrici u Toljatiju od 2001. godine. Ovaj pogon ima kapacitet od 100.000 vozila godišnje, a nalazi se u blizini glavne fabrike AvtoVAZ-a u tom gradu.

Aktuelni Chevrolet Niva izrađuje se već dve decenije, uz manje stilske promene. Naslednik je najavljen konceptom iz 2014, ali je GM kasnije odustao od njega. Ostaje da se vidi da li će AvtoVAZ samostalno nastaviti razvoj nove generacije ovog vozila.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
7 Beograd