fbpx
Skip to main content
Volvo

Volvo kreće sa radom u Švedskoj i Belgiji, a u SAD-u 11. maja

Foto: Profimedia
Ponovo rade...

Volvo je još jedna auto-kompanija koja je odlučila da ponovo počne da izrađuje vozila u svojim pogonima.

Volvo XC 90
Foto: Srbija Danas

Kako je saopšteno iz ovog proizvođača, najpre će se u ponedeljak 20. aprila pokrenuti fabričke trake u pogonu Torslanda u Švedskoj, koje su bile zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.

Odluka je doneta nakon dijaloga sa sindikatima i, pored radnika u proizvodnim halama, obuhvata i zaposlene u kancelarijama kompanije Volvo.

Ipak se odustaje od novog Ford Focusa RS

Ipak se odustaje od novog Ford Focusa RS

Rusi napravili robota za dezinfekciju prostorija

Rusi napravili robota za dezinfekciju prostorija

Evo kako će izgledati VW Tiguan za 2021. godinu

Evo kako će izgledati VW Tiguan za 2021. godinu

Hale i drugi prostori u kojima se obavljaju delatnosti zaposlenih su "poslednjih nedelja pripremljene kako bi sa zdravstvenog aspekta bile što bezbednije za ljude koji u njima rade".

Ističe se da je cilj kompanije da održava stalan dijalog sa svim partnerima i dobavljačima kako bi se osigurala kontinuirana proizvodnja uprkos poremećajima u lancu snabdevanja.

Kompanija kaže da će obim proizvodnje u fabrici u Torslandi biti prilagođen trenutnoj potražnji kao i postojećim narudžbinama. Svi objekti su detaljno očišćeni i dezinfikovani pre povratka osoblja u ponedjeljak.

Pored toga, na ulazima u fabriku i kancelarijske objekte biće organizovane provere temperature, dok je raspored sedenja u salma za sastanke, kancelarijskim prostorima i restoranima prilagođen je tamo gde je to neophodno kako bi se omogućilo socijalno distanciranje.

Tamo gde socijalno distanciranje nije moguće, Volvo je uveo druge zaštitne mere.

Osim u Švedskoj, nastavak proizvodnje zakazan je za 20. april i u Belgiji, u pogonu u Gentu, dok je ponovno otvaranja fabrike u Južnoj Karolini, SAD, planirano za 11. maj.

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd