fbpx
Skip to main content
Aleksandar Antić

Antić poručio: Za Srbiju nema opasnosti ako se obustavi snabdevanje ruskim gasom preko Ukrajine

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Ministar je istakao da Gasprom može da obezbedi gas za potrebe Srbije, iz mađarskih gasnih skladišta, iz centralnoevropskih gasnih skladišta poput Baungartena ili drugih interkonekcija

Za Srbiju nema opasnosti ukoliko se obustavi snabdevanje ruskim gasom preko Ukrajine, izjavio je ministar energetike Aleksandar Antić.

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao da na nas to ne bi uticalo s obzirom na to da ugovor sa Gaspromom predviđa tri tačke za isporuku gasa Srbiji. 

- Ne bih išao na fatalističke scenarije, tu su u pitanju odnosi između Gasproma i ukrajinske tranzitne kompanije i njihova je stvar kako će to rešiti - rekao je Antić novinarima na Kopaonik biznis forumu. 

NOVE INVESTICIJE: Gasprom će uložiti još milijardu evra u Srbiji

Kako kaže, Srbija ima ugovor sa Gaspromom o snabdevanju gasom i ne treba da nas interesuje kuda će Gasprom da obezbedi snabdevanje gasom za potrebe Srbije. 

Gasprom
Foto: Profimedia/ilustracija

- To je obavezan ugovor, svako treba da ispunjava svoje obaveze. Mi smo prilikom poslednje posete Vučića Rusiji i sastanka sa Putinom i to ubacili u novi ugovor, a to je nova tačka isporuka na srpsko-mađarskoj granici. Tako da sa Gaspromom sada ima tri tačke isporuke za Srbiju, jedna je Banatski dvor, druga je preko Beregova na ukrajinsko-mađarskoj granici, a treće je srpsko-mađarska granica - rekao je on. 

Zaharova POKLOPILA ukrajinsku vlast: Ako se vaš narod probudi, nabiće vas na KOLAC

Ističe da Gasprom može da obezbedi gas za potrebe Srbije, iz mađarskih gasnih skladišta, iz centralnoevropskih gasnih skladišta poput Baungartena ili drugih interkonekcija.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd