Skip to main content
Tokio, grad, panorama

NAJCRNJE PROGNOZE! Bez OVOG resursa ne možemo, cena će mu otići U NEBESA, a to će imati POSLEDICE

Foto: Profimedia
Veliki rast cene goriva

Najveći svetski trgovci naftom predviđaju da cene nafte neće pasti ispod 65 dolara za barel i da bi eventualno mogle probiti granicu od 100 dolara u narednoj godini, jer će sankcije SAD protiv Irana smanjiti izvoz nafte iz te zemlje.

Cene nafte su se ove godine oporavile, pri čemu je samo prošle nedelje cena severnomorske nafte tipa "brent" dostigla 86,74 dolara za barel, što je najveći nivo od 2014. godine, prenose mediji.

BRAĆA RUSI SU UZ NAS: Uz njihovu pomoć postajemo ENERGETSKI DŽIN!

Međutim, iduće godine, kriza na tržištima u usponu i trgovinski sporovi mogli bi da ugroze globalnu tražnju, dok će porast proizvodnje u nečlanicama Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) povećati globalnu ponudu, tvrdi Međunarodna agencija za energetiku (IEA).

Iran, nafta
Foto: Profimedia

Izvršni direktor kompanije Trafigura Džeremi Vajer rekao je na konferenciji "Nafta i novac" u Londonu da ga ne ne bi iznenadilo da se nafta iduće godine trguje po ceni većoj od 100 dolara za barel, dok Aleks Bird iz kompanije Glenkor poručuje da će se cena nafte, gledano na srednji rok, kretati između 85 i 90 dolara.

Crna Gora postaje nova Saudijska Arabija: Pronađena nafta nadomak Srbije!

Izvršni direktor "Ganvora" Torbjorn Tornkvist predviđa nešto nižu cenu sledeće godine, u rasponu od 70 do 75 dolara, navodeći kao razlog usporavanje rasta tražnje i dobro snabdeveno tržište.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
10 Beograd