fbpx
Skip to main content
Gasovod

POTVRĐENO: Članice EU postigle dogovor o Severnom toku 2!

Foto: Profimedia/ilustracija
Prethodno su mediji preneli da Pariz namerava da se suprotstavi Berlinu zbog projekta Severni tok 2 i to prilikom današnjeg glasanja o izmenama pravila Trećeg energetskog paketa

 Zemlje Evropske unije su postigle dogovor o regulativi za ruski gasovod Severni tok 2, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, odbijajući da iznese dodatne detalje o kompromisu.

VELIKA VUČIĆEVA NAJAVA: Gasovod Pčinjskom i Jablaničkom okrugu za 3,5 godine! (VIDEO)

- Što se tiče gasne direktive, postigli smo sporazum i to je bilo moguće zato što su Nemačka i Francuska blisko sarađivale - izjavila je Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Malija Ibrahimom Bubakarom Keitom.

Prethodno su mediji preneli da Pariz namerava da se suprotstavi Berlinu zbog projekta Severni tok 2 i to prilikom današnjeg glasanja o izmenama pravila Trećeg energetskog paketa. Prema ovim izmenama, koje je Evropska komisija predložila 2017. godine, na gasovode iz trećih zemalja trebalo bi da se primenjuju pravila unutrašnjeg tržišta, pre svega da se zabrani snabdevanje gasom ako je ta strana istovremeno i operater gasovoda.

Gasovod
Gasovod
Foto: Profimedia

Ranije danas, ruska agencija Tass je prenela je da su Nemačka i Francuska postigle kompromisan dogovor o izgradnji gasovoda Severni tok 2, zahvaljujući čemu neće doći do blokade tog projekta.

Sve spremno za početak izgradnje GASOVODA u Srbiji: Obezbeđeno 300 MILIONA EVRA, radovi počinju u MARTU!

Postignuti kompromis tiče se pravila transporta gasa, a u slučaju da ovaj dogovor bude usvojen, Francuska će dati saglasnost i na usvajanje novih evropskih pravila kada je reč o transportu gasa.

 

Pročitajte i:

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd