fbpx
Skip to main content
banka

GRAĐANI, PROVERITE SVOJE RAČUNE: Ukoliko ste na spisku, možete podići i do 10.000 dinara!

Foto: Profimedia/ilustracija
U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu možete da imate nešto više od 10.000 dinara.

Jedna akcija NIS-a na Beogradskoj berzi vredi 558 dinara, a pet koliko je svaki građanin dobio pre punih deset godina, ukupno 2.790 dinara.

U SRBIJI IMA 28.000 MILIONERA! NAJBOGATIJI IMA PLATU POLA MILIONA EVRA: Pogledajte kojim poslovima se bave

U SRBIJI IMA 28.000 MILIONERA! NAJBOGATIJI IMA PLATU POLA MILIONA EVRA: Pogledajte kojim poslovima se bave

TRI PROIZVODA KOJA SRBI NAJVIŠE KUPUJU: Jedan košta više od milion dinara

TRI PROIZVODA KOJA SRBI NAJVIŠE KUPUJU: Jedan košta više od milion dinara

DA LI SE EFIKASNO GREJETE: Ovo su najjeftinije opcije u Srbiji

DA LI SE EFIKASNO GREJETE: Ovo su najjeftinije opcije u Srbiji

Akcija Aerodroma vredi 930 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda.

Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina kompanije NIS, Aerodrom i Telekom Srbija svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.600 dinara.

Ukoliko već niste, ovaj novac možete da podignete - pritom ništa nećete izgubiti jer podizanjem novca od dividendi ne gubite ni pravo na akcije, ali ni pravo na dividendu koje će kompanije isplaćivati u narednim godinama.

Dinari
Foto: Profimedia

Kako do novca

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende.

I novac dobijate odmah. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

S druge strane, novac od akcija moguće je dobiti samo ukoliko deonice prodate, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju. Novac pritom ne dobijate odmah, već kada vaše akcije budu prodate, a tome informaciju takođe možete dobiti u Pošti.

Važno je znati da u slučaju da prodate deonice, gubite pravo i na dividendu i na akcije.

Juče je, podsetimo, Telekom obavestio građane o novoj uplati po osnovu dividende odnosno zarade ove kompanije. Svaki građanin koji ima pravo na besplatne akcije ima 31 deonicu Telekoma i evo šta to konkretno znači za novac koji treba da očekuju vrlo brzo.

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd