Skip to main content
novac

SPREMITE NOVČANIKE! Poznato kad počinje isplata 30 evra državne pomoći

Foto: SD/ilustracija
Za državnu pomoć se prijavilo 5.767 miliona građana.

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države - 1. novembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavili su danas iz ministarstva finansija i naglasili da se do sada ukupno za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo 5,767 miliona građana.

Štark je najbolji primer da Srbija traži "nove" ljude za slobodna radna mesta

Štark je najbolji primer da Srbija traži "nove" ljude za slobodna radna mesta

CENE NAMIRNICA ODLETELE U NEBESA! Ovo je detaljan spisak, evo gde je najskuplje pazariti

CENE NAMIRNICA ODLETELE U NEBESA! Ovo je detaljan spisak, evo gde je najskuplje pazariti

SKORO 5.000 DINARA ZA ZAMENU PLAFONJERE! Svaki poziv majstora izaziva stres, kako izbeći pljačku?

SKORO 5.000 DINARA ZA ZAMENU PLAFONJERE! Svaki poziv majstora izaziva stres, kako izbeći pljačku?

- Država nastavlja da pomaže i privredi i građanima i 1. novembra ćemo već isplatiti najveći deo građana. Drugih 30 evra pomoći države penzioneri će dobiti 1. novembra, a 2. i 3. novembra ćemo isplatiti ostale građane - kazali su.

Ističe da se "verovali ili ne ukupno 5,767 miliona građana prijavilo za pomoć ili skoro svako ko živi u Srbiji".

Na pitanje šta mogu da urade građani koji su promenili banku nakon što su se prijavili za dobijanje državne pomoći, rečeno je da će tim građanima država automatski otvoriti namenski račun u toj banci u kojoj je neko već imao račun, kako bi mogao tu da dobije novčanu pomoć.

- Dakle 1. novembra kreću isplate i do 3. novembra svi će biti isplaćeni (koji su se za to prijavili). Očekuje nas i 20 evra u decembru, što je bio deo rebalansa budžeta - naveli su iz ministarstva .

Od 15. do 30. novembra traje prijava preko portala Uprave za trezor za one koji se nisu prijavili za pomoć od 30 evra isplaćenih u maju i za 30 evra u novembru, a koji žele da dobiju 20 evra u decembru ili sada ispunjavaju uslove - u međuvremenu su dobili prebivalište ili ličnu kartu, ili postali punoletni.

novac
Foto: Profimedia/ilustracija

Iz Ministarstva podsećaju da je država isplatila ove godine tri puta po 50 odsto minimalne zarade svim preduzetnicima, mikro, malim i srednjim preduzećima, pa dve dodatne pune minimalne zarade samostalnim umetnicima, kao i svima u ugostiteljstvu, turizmu, turističkim vodičima i renta kar agencijama, 60 evra svim nezaposlenima koji su bili na birou, zatim dodatnih 50 evra u septembru svim penzionerima, u maju 3.000 dinara svima koji primili bar jednu vakcinu, građanima na KiM 100 evra i još 100 onima koji su nezaposleni..., kako bi se smanjile negativne posledice kovida 19.

- Zbog toga naša zemlja zato ima mnogo bolje ekonomske rezultate nego bilo koja druga zemlja u regionu - istakli su.

Iz Ministarstva finansija su rekli da će za manje od dve godine, kada se sve sabere, svaki punoletni građanin Srbije dobiti 200 evra poklona ili novčane podrške od države, a svi penzioneri ukupno 500 evra.

Podsećaju da je ranije najavljeno da će država isplatiti još 20.000 dinara državne pomoći penzionerima u februaru i martu naredne godine.

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd