Skip to main content
Beograd

Na ove datume Srbi praznuju: Do kraja godina imamo još tri neradna dana, a evo i koja su

Foto: Srbija Danas
Imamo najmanje neradnih dana u odnosu na region

Do kraja godine imamo još tri praznika, koji se po zakonu slave u našoj zemlji, ali samo za dva ćemo dobiti po jedan neradan dan. Prvi, koji će se doduše praznovati radno, jeste Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, a obeležiće se u subotu, 21. oktobra.

Zapostavljena zanimanja koja donose DOBRU ZARADU: Evo koliko koštaju kursevi posle kojih ste PROFESIONALCI

Nakon njega, neradnim danom proslaviće se Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra. Sledeći praznični neradan dan jeste 25. decembar - prvi dan Božića, ali za katolike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica koji slave po gregorijanskom kalendaru.

Odlična prilika za studente: Praksa za sve u javnim kompanijama

I taj praznik je poslednji koji se slavi u 2017. godini, u kojoj je ukupno bilo 18 neradnih dana za praznike, ukoliko računamo državne i sve verske praznike, koje proslavljaju i pravoslavci, katolici, islamska i jevrejska zajednica.

ljudi
Foto: Profimedia

U proseku, svako od nas je (nezavisno od verske pripadnosti) ove godine imao 13 neradnih dana, što je manje od većine zemalja u regionu.

Najviše neradnih prazničnih dana, ukupno 18, imaju žitelji Indije i Kolumije. Ali, kada je u pitanju region, po broju neradnih dana prednjače građani Crne Gore, koji su umali 15 neradnih dana.

Inače, jedno istraživanje od pre nekoliko godina pokazalo je da jedan neradni dan privatni sektor košta oko 17 miliona evra, što znači da 13 dana nerada košta 221 milion evra.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd