Skip to main content
Skupština Srbije

Pokrenuta inicijativa da se RADNO VREME u Srbiji skrati na ŠEST SATI

Foto: Profimedia
Pokret obnove Кraljevine Srbije podneo je Skupštini Srbije predlog izmena Zakona o radu kako bi se radno vreme skratilo sa 8 na 6 sati.

Kako navode, to čine po uzoru na "neke evropske kraljevine".

- Na ovaj način produktivnost bi bila povećana, ali i sreća radnika zbog činjenice da imaju više vremena za sebe i svoje porodice tokom dana - rekao je u pisanoj izjavi narodni poslanik i predsednik POКS Žika Gojković, prenosi ovaj pokret. 

Nastavljaju se prekvalifikacije za IT sektor

On je ocenio da bi se skraćenjem radnog vrema smanjio broj bolovanja, pa samim tim i troškovi poslodavca i države, a efikasnost na poslu i kvalitet usluge bi se povećali. 

POKS
POKS
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

"Imam platu koju NE MOGU DA POTROŠIM" Dean je promenio posao, grad i državu, a sad otkriva šta je KLJUČ USPEHA

- Velika je zabluda da radnici mogu da rade punom koncentracijom i kapacitetom svih osam sati, zato je bolje efikasnije raditi šest sati, nego manje efikasno osam - izjavio je Gojković.

POKS je naveo da su u Кraljevini Švedskoj pojedine kompanije, poput proizvođača automobila Tojota iz Geteborga, prešle na ovaj sistem još pre 13 godina i nisu ga napustile do danas, jer, osim što su dobile srećnije radnike, zabeležile su i veći profit.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Bravo's picture

Bravo

Konacno pametan covek. Od 8h do 14h dosta. Sada dodjes u 7h pijes kafu do 8h u 10h dorucak pa u podne kafa i u 14h, gledaju u sat. Prosecno radno vreme i sistem rada.

1 | 0

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd