Skip to main content
radnici

Velike promene koje će oduševiti sve radnike u Srbiji

Foto: Profimedia/ilustracija
Poslodavci će najduže u roku od tri dana morati da prijave radnika koga je inspektor zatekao da radi na crno.

To je predviđeno planiranim novinama u Zakonu o radu o kojima je razgovarano na sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES). Takvu izmenu, kako je rečeno na konferenciji za novinare posle sednice Saveta, podržali su reprezentativni sindikati, kao i Unija poslodavaca Srbije.

Beograđani, hvatajte lopate! Ako ne očistite sneg ispred svoje zgrade platićete OGROMNU KAZNU

Proizvodnja od koje se tek očekuje uspeh: Ukoliko želite značajan profit, ovaj biznis je JAKO UNOSAN

- Zalažemo se za borbu protiv sive ekonomije i podržavamo predloženu izmenu Zakona o radu jer je dobra, ali nismo do danas stigli i formalno da je usvojimo - rekao je predsednik Unije Nebojša Atanacković.

Nebojša Atanacković
Nebojša Atanacković
Foto: mc.rs

Na pitanje novinara da li će domaće kompanije naredne godine povećati javne investicije Atanacković je rekao da Vlada još nije objavila kakve će biti izmene poreskih zakona i da od toga zavisi da li će ostatati novca za nova ulaganja.

Putin zna nešto što drugi ne znaju? Rusija gomila ZLATO, rezerve porasle za više od 500 odsto

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je odgovarajući na pitanje zašto je njegovom resoru smanjen budžet za narednu godinu rekao da to nije tačno i da je budžet povećan jer će se neka davanja, u iznosu od 2,7 milijardi dinara, isplaćivati preko Nacionalne službe zapošljavanja.

Zoran Đorđević
Zoran Đorđević
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Ministarstvu je za 2018. godinu odobreno ukupno 136 milijardi dinara, a dodatno smo dobili novac za još tri projekta među kojima je i smeštaj 904 lica sa liste čekanja u privatne staračke domove, za šta je izdvojeno 200 miliona dinara - rekao je Đorđević.

Požurite ako želite olakšice za struju: Određena domaćinstva će imati BESPLATNE KILOVATE

Potpredsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Dragan Milanović rekao je da su komunalna preduzeća, ustanove kulture, Radio-televizija Srbije i Radiotelevizija Vojvodine tražili da im se vrati deo plate koji je oduzet zakonom o smanjenju plata iz 2014. godine.

- Nismo od Vlade Srbije dobili još nikakvo obećanje i ako ne postignemo dogovor 5. decembra će biti protest pred Vladom Srbije - rekao je Milanović.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Fog
9 Beograd