Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić na otvaranju Kontinentala poručio: Da počnemo da vraćamo mlade stručnjake iz sveta (FOTO)

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
"Srbija pokazala da poštuje ono što je obećala"

Za sve što smo postigli u Kontinentalu važna je uloga fakulteta, te će nam i u Novom Sadu, i Srbiji uopšte, biti potrebno još fakulteta, koji će školovati ljude za centre za istraživanje i razvoj, poput Kontinentalovog, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju istraživačkog centra nemačke kompanije u Novom Sadu. 

Navodeći da će plata za oko 500 mladih strucnjaka u istraživačkom centru biti između 850 i 2.500 evra, Vučić je porucio i da je vreme da mlade i stručne ljude koji su otišli u inostranstvo poceno da pozivamo da se vrate, jer, kako je napomenuo, ovde će sve vise biti poslova kao u istrazivaškom centru Kontinentala, a i primanja će, dodao je, biti sve veća. 

- Treba nam još mnogo više mesta na fakultetima kako bismo mogli da odgovorimo savremenim trendovima i da ispunimo ovako visoke standrde kakve imamo u Kontinentalu - rekao je Vucić.

Kako predsednik Srbije kaže, prosle godine programera u tom centru je bilo 28, i oni su mu, dodao je, objašnjavali kako to funkcioniše.

- Pokazivali su mi nešto, ja sam registrovao samo dugmiće i telefone. Ništa nisam razumeo, ali dobro je što dolaze naprednije generacije, i srećan sam što možemo da pomognemo - poručio je. 

Brnabić na Kopaonik biznis forumu: Ako nastavimo ovako pozitivno, novo povećanje plata i penzija

Nada se, dodao je, da ćemo i narednog 7. marta razgovarati o novim investicijama u Kontinentalu i šta još država može da uradi da pomogne. 

- Oni su zadovoljni, jer je Srbija pokazala da poštuje ono što je obećala, učinili smo sve što je dogovoreno, pokazali da smo pouzdan partner - rekao je Vučić, te dodao da će osim 500 planiranih stručnjaka sigurno biti posla za još mladih i sposobnih ljudi, a da će država imati snage da takve projekte i dalje pomaže. 

PREOKRET: Nemački gigant koji GRADI FABRIKU u Srbiji dolazi iz KINE?

Kad je rec o Novom Sadu, poručio je da je država spremna da gradu pomaže i na druge načine, pomenuo je Svetsku prestonicu kulture, te rekao da se to odnosi i na infrastrukturu, na lepši izgled grada.

- Prvi takav korak su dve fabrike koje smo vec doveli u Novi Sad, ali hoćemo da menjamo i izgled garda i njegovu infrastrukturu - poručio je Vučić. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Crni's picture

Crni

Mislim da bi pametnije bilo da se prvo smanji nezaposlenost u zemlji pa tek onda da se vraćaju na posao ljudi iz sveta. Mislim da bi prvo to trebalo da mu bude imperativ.

0 | 0

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd