fbpx
Skip to main content
Ana Brnabić

Brnabić položila kamen temeljac: Stanovi su zahvalnost pripadnicima snaga bezbednosti

Srbija Danas / Jelena Obradović
U prvoj fazi država izgraditi 8.022 stana u Srbiji, od čega će prvih 2.400 biti u Nišu

 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić položila je danas kamen temeljac za izgradnju prvih 190 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i poručila da je to način na koji država kaže "hvala" ljudima koji rade najteže i najopasnije poslove i koji su spremni da žrtvuju svoje živote da bi sačuvali bezbednost svih građana Srbije.

"Ovim vam kažemo veliko hvala, i vama i vašim porodicima, koje su podnele veliku žrtvu vašeg posla", rekla je premijerka nakon polaganja kamenta temeljca.

Nakon Vranja, kreće izgradnja stanova u Kragujevcu i Kraljevu

Istovremeno dok je ona polagala kamen temeljac za stanove u Nišu, predsednik Aleksandar Vučić položio je kamen temeljac u Vranju, a premijerka kaže da su ona i šef države na istom zadatku - da pokažu brigu o svim građanima, kvalitetu i standardu njihovog života, kao i da se sagleda šta treba uraditi kako bi se pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama pružila perspektiva da ostanu u Srbiji.

Ceremonija izgradnje stanova
Ceremonija izgradnje stanova
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Predsednik i ja smo na istom zadatku i da pokažemo da ispunjavamo obećanja i da naše reči nisu lažne, i da ono što kažemo, ma kakvi god bili izazovi, da zajedničkim snagam uradimo za naše građane - rekla je Brnabićeva.

"Ne smemo opet da dozvolimo nekontrolisano zapošljavanje" Vučić objasnio zabog čega je ta zabrana i dalje na snazi

Kaže da će u prvoj fazi država izgraditi 8.022 stana u Srbiji, od čega će prvih 2.400 biti u Nišu, a danas je položen kamen temeljac za prvih 190 stanova.

Ana Brnabić je rekla da je izgradnja prvih stanova započeta baš u Nišu i Vranju, jer su prema rečima pripadnika službi bezbednosti, tu stanovi bili najpotrebniji.

RAST PENZIJA će se od 2020. godine računati drugačije, a ovo su PET MOGUĆIH MODELA

Podsetila je da je 21. novembra u Nišu postavljen i kamen temeljac za izgradnju Naučno-tehnološkog parka Niš.

 

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd