fbpx
Skip to main content
zaposlenost u Nemačkoj

DA LI JE TO MOGUĆE?! Nemci rešili da Grcima OPROSTE dugove?!

Foto: Profimedia/ilustracija
Grčka i njeni međunarodni kreditori postigli su preliminarni dogovor na sastanku evrogrupe u aprilu

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble razmatra mogućnost kompromisa sa Međunarodnim monetarnim fondom o grčkom dugu, piše list Velt u vikend izdanju.

REVOLUCIONARNO: Kina se okreće ekološkim automobilima

SLEDI EKONOMSKI KRAH AMERIKE: Indija i Turska IZBACUJU dolar!?

Grčka kriza
Foto: Profimedia

Prema tekstu, koji prenosi grčki Katimerini, Šojble je zatražio od ministarstva finansija da napravi nacrt mogućeg sporazuma sa međunarodnim kreditorom, čije je sedište u Vašingtonu, o restrukturiranju grčkog duga.

- Nemci su spremni da popuste zahtevima MMF-a: Vlada priprema detaljan dokument o merama za ublažavanje duga - piše list. 

BUDUĆNOST PRIPADA NJIMA: Kina se okreće ekološkim automobilima!

Nemačka
Foto: Profimedia

U drugom tekstu objavljenom tokom vikenda, navodi se da je Šojble izjavio kako je Grčka ostvarila veliki napredak u pogledu uvođenja reformi koje bi mogle da rezultiraju odobravanjem dalje finansijske pomoći u bliskoj budućnosti. 

- Ukoliko grčka vlada podrži sve sporazume, evropski ministri finansija bi mogli da okončaju reviziju 22. maja i ubrzo posle toga da odobre sledeću tranšu pomoći - rekao je Šojble za novine Funke Medija Grupe. 

Neverovatna priča: Od testiranja lekova do MILIONERA

Atina, ljudi ispred parlamenta
Foto: Profimedia

Grčka i njeni međunarodni kreditori postigli su preliminarni dogovor na sastanku evrogrupe u aprilu o sledećem transferu oko sedam milijardi evra finansijske pomoći. Međutim, ministri finansija neće odobriti tranšu dok god ne bude završena revizija o napretku Atine u sprovođenju dogovorenih reformskih mera. 

- Što se više bude odugovlačilo, neizvesnost na finansijskim tržištima i privredi će biti veća - dodao je Šojble. On je rekao da je grčka vlada obećala da će napraviti dodatna usklađivanja penzija i poboljšanja naplate poreza. 

Nije ŠALA: Maska Darta Vejdera od čistog ZLATA

Izbori za EP
Foto: Profimedia

Na pitanje zašto je optimista da bi pomoć uskoro mogla da bude odobrena, Šojble je odgovorio:

- Zato što smo pregovarali vrlo odlučno i grčka vlada je rekla da će penzije više prilagoditi ekonomskoj situaciji. 

- Znam da to nije lako. I ona (grčka vlada) želi da poboljša sistem naplate poreza, tako da prihodi od poreza ponovo porastu od 2020. godine - naveo je nemački ministar finansija, prenosi Katimerini.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd