Skip to main content
Susret Vučića i Putina

Ugovori VREDNI 230 MILIONA EVRA: Dolazak ruskog predsednika u Srbiju donosi nova ulaganja!

Foto: Profimedia
Tokom posete Putina biće potpisan i memorandum za održavanje pruga koje su radile ruske železnice u Srbiji

Tokom posete ruskog predsednika Srbiji, Vladimira Putina biti potpisana tri ugovora u oblasti železnice u vrednosti od 230 miliona evra.

GRABE SRPSKE PROIZVODE: Izvoz u Rusiju iznosi PREKO 950 MILIONA!

- Potpisaćemo ugovore ispred Aleksandra Vučića i Vladimira Putina vredne ukupno 230 mioliona evra: za elektrotehničke radovi na pruzi Stara Pazova - Novi Sad , zatim za Dispečerski centar u vrednosti oko 100 miliona evra i ostatak za projektno tehničku dokumentaciju za obnovu dela barske pruge od Valjeva do Užica. To sada potpisujemo i radićemo na njihovoj realizaciji ove godine - rečeno je iz resornog ministarstva.

Saopšteno je i da će se kasnije dogovarati sa Rusima za nastavak projektne dokumentacije za barsku prugu od Užica do Crne Gore i oko načina finansiranja za samu obnovu od Valjeva do Užica.

Železnice Srbije
Foto: Profimedia

- Nadamo se da bi do kraja 2021. mogli da imamo najmoderniji dispečerski centar u železničkom transportu. Ne možemo da pričamo o ulaganjima, ako ne budemo imali jedno mesto odakle ćemo upravljati železničkim saobraćajem - rekli su u ministarstvu.

Istaknuto je i da će tokom posete Putina biti potpisan i memorandum za održavanje pruga koje su radile ruske železnice u Srbiji i da bi tokom godine trebalo da se potpiše i ugovor o održavanju pruga.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd