Skip to main content
Pijaca

Hrvatska odredila PAPRENU TAKSU na uvoz našeg voća i povrća: Srbija uzvraća KONTRAMERAMA

Foto: Profimedia/ilustracija
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović ocenio da je od suseda stigla neprijateljska poruka

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović rekao je danas da Srbija mora da preduzme kontramere, nakon što je Hrvatska blokirala uvoz proizvoda iz Srbije, kako bi se pronašlo rešenje u obostranom interesu.

Nećemo lako dati zemlju strancima: Evo koji će biti uslovi za kupovinu srpskih oranica

- Nažalost, s vremena na vreme nama se raznim administrativnim i nekim drugim merama šalju poruke koje sigurno ne idu u susret i u prilog našim željama da kvalitet naših odnosa sa Hrvatskom podižemo na viši nivo - rekao je Odalović gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Za hrvatsku meru koja, kaže, uvodi takse i čini nekonkurentnom robu ne samo iz Srbije, već i iz Makedonije i Bosne i Hercegovine, ističe da je "samo naizgled administrativne prirode".

Veljko Odalović
Veljko Odalović
Foto: Media Centar

- Hrvatska će verovatno ovim merama poslati poruku da želi da štiti svoje prozvode, ali mislim da nije samo to ta poruka, i verujem da ćemo kontramerama, koje moramo da učinimo, dozvati ih da sednemo i porazgovaramo i da nađemo rešenje gde će biti interes za protok i naše robe u Hrvatskoj, i hrvatske i robe svih drugih zemalja na našem prostoru - zaključio je Odalović.

Hrvatska je proširila spisak voća i povrća koje mora da prođe fitosanitarni nadzor na granici ako dolazi iz trećih zemalja, u koje se ubraja i Srbija, i odredila takse koje su 22 puta više od dosadašnjih, piše današnja "Politika", navodeći da taj potez neće ostati bez odgovora Beograda.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
8 Beograd