Skip to main content
Kopaonik biznis forum

KOPAONIK BIZNIS FORUM: Članice Američke privredne komore uložile više od 14 milijardi evra u Srbiju

Tanjug/​Tanja Valić
96 procenata preduzećaa koja su članovi AmCham-a ne koriste državne subvencije i dve trećine ovih kompanija nema ni jednog radnika koji radi za minimalac

Predsednica Američke privredne komore (AmCham) u Srbiji Jelena Pavlović iznela je podatak da su preduzeća članice te Komore u Srbiju do sada uložile više od 14 milijardi evra i da zapošljavaju oko 100.000.

Ona je sinoć na Kopaonik biznis forumu rekla i da je čak 96 procenata preduzećaa koja su članovi AmCham-a ne koriste državne subvencije i da dve trećine ovih kompanija nema ni jednog radnika koji radi za minimalac.

500 MILIONA EVRA ZA PROJEKTE U SRBIJI! Stižu lepe vesti iz Evropske banke za obnovu i razvoj

500 MILIONA EVRA ZA PROJEKTE U SRBIJI! Stižu lepe vesti iz Evropske banke za obnovu i razvoj

Govoreći o navodima da su u proteklom periodu podbacile domaće investicije, odnosno da se kompanije u Srbiji slabo odlučuju da investiraju, Pavlovićeva je rekla da je za preduzeća važno da prilikom donošenja odluke o investiranju znaju i da će se to ulaganje vratiti u razumnom roku.

Radnici
Foto: Profimedia/ilustracija

Moderator panela "Kako obezbediti investicije za održivi rad?" i predsednik SPK "Privrednik" Zoran Drakulić rekao je da privreda treba da se rastereti nameta, što bi se stimulativno odrazilo na rad kompanija u Srbiji.

On je pohvalio privatizaciju velikih preduzeća u proteklom periodu poput Železare i drugih, ali i rekao da je ostalo oko 80 firmi sa oko 15.000 zaposlenih i da je potrebno rešiti probleme u ovim firmama.

Objavljeni podaci: Koliku štetu budžetu Srbije nanose prištinske takse?

Objavljeni podaci: Koliku štetu budžetu Srbije nanose prištinske takse?

Na panelu govorili su i Dragan Mikerević, profesor Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, koji je govorio o sivoj ekonomiji u BiH, i Blaž Drobnjak, predsednik Upravnog odbora NLB Banke.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Grmljavina
26 Beograd