fbpx
Skip to main content
Zgrada u Beogradu

KRENULE INSPEKCIJE: Stanari, ovo su KAZNE ako se niste registrovali

Foto: Profimedia
Rok za registraciju stambenih zajednica je istekao 12. decembra prošle godine

Komunalna inspekcija počela provere da li su stambene zajednice registrovane i izabrani upravnici zgrada.

Gradska uprava naložila je komunalnoj inspekciji da proverava da li su građani registrovali svoje stambene zajednice i odabrali upravnike zgrada, međutim, Grad se još uvek ne izjašnjava o cenovniku usluga prinudne uprave.

Kako bi se ispoštovale odredbe novog zakona o stanovanju – registrovale zgrade i odredili njihovi upravnici, Sekretarijat za inspekcijske poslove je 23. januara naložio opštinskim komunalnim inspekcijama da počnu da vrše nadzor i opominju građane, potvrđeno je iz tog sekretarijata. 

EU udarila na "Fejsbuk" i "Tviter": Poboljšajte zaštitu privatnosti korisnika

Rok za registraciju stambenih zajednica je istekao 12. decembra prošle godine, a kako je veliki broj zgrada još uvek neprijavljen, inspektori će izlaziti na teren da deluju "preventivno" kada će davati građanima priliku da registruju svoje zgrade u roku od 30 dana pre nego što im propišu kaznu. A posle kazne sledi u prinudna uprava, što podrazumeva da opština dodeli zgradi upravnika čije će usluge građani plaćati.

zgrada
Foto: Srbija Danas

Naknadu za upravnika treba da odredi jedinica lokalne samouprave, odnosno uprava Grada. Ipak, ni posle godinu dana od usvajanja zakona, i posle više puta upućenih pitanja gradu da li su usvojili cenovnik za te usluge, oni ponovo nisu odgovorili na naše pitanje – koliko će građani plaćati usluge prinudnog upravnika. 

Google MENJA NAČIN PUTOVANJA: Od sada turizam i turističke aktivnosti imaju potpuno NOVI SMISAO

Umesto toga, iz Sekretarijata za inspekcijske poslove objašnjavaju da će inspektori, nakon opomene da se stanari registruju, proveravati da li je to i učinjeno, a posle dodatnih 15 dana slede i kazne od 50.000 do čak 2.000.000 dinara

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd