fbpx
Skip to main content
hotel

NAMET ZA ONE KOJI IZDAJU SMEŠTAJ: Ovoliko će morati da se plati na godišnjem nivou

Foto: Profimedia
Od 1. jula svi oni koji izdaju smeštaj u domaćoj radinosti biće oporezovani. Namet za destinacije prve kategorije - Beograd, Zlatibor...

Svaki krevet koji se izdaje na turističkim destinacijama prve kategorije, kao što su Beograd, Zlatibor ili Vrnjačka Banja, od 1. jula biće opterećen porezom od 3.500 dinara godišnje.

Prema rečima Miroslava Kneževića, državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, primenom Zakona o porezu na dohodak građana od 1. jula, oni koji izdaju smeštaj u domaćoj radinosti, koja obuhvata privatni smeštaj i "stan na dan", biće oporezivani na mnogo povoljniji način nego što je to bilo do sada.

NOVI ZAKON: Sledi zabrana prodaje vozila na dizel i benzin

NOVI ZAKON: Sledi zabrana prodaje vozila na dizel i benzin

NEZADRŽIVI RAST CENE NAFTE Neizvesnost na SVETSKOM TRŽIŠTU pumpa cene

NEZADRŽIVI RAST CENE NAFTE Neizvesnost na SVETSKOM TRŽIŠTU pumpa cene

ŽIVOTA IMA I POSLE BANKROTA: Stiže rešenje za građane u DEBELIM DUGOVIMA!

ŽIVOTA IMA I POSLE BANKROTA: Stiže rešenje za građane u DEBELIM DUGOVIMA!

- Porez će iznositi pet odsto od prosečne bruto zarade ostvarene u prethodnoj godini, pomnožen sa brojem ležaja i sa kategorijom turističkog mesta. Za turistička mesta prve kategorije kao što su Beograd, Vrnjačka Banja i Zlatibor, iznos će biti između 3.000 i 4.000 dinara i tri i po hiljade dinara po jednom krevetu godišnje. Ovaj porez se odnosi samo na fizička lica koja su vlasnici soba, apartmana, stanova i kuća koje izdaju - rekao je Knežević.

Knežević kaže da je ova promena deo sistemske reforme čiji je cilj da se podstakne preduzetništvo u turizmu, s namerom da svi rade što bolje i efikasnije. On apeluje na sve one koji to nisu uradili dosad da u skladu sa zakonom registruju svoje smeštajne kapacitete i podnesu poreske prijave.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd