Skip to main content
Fabrika

TAJNA POSETA KOMPANIJI "TIGAR" Da li Nemci kupuju jednog od NAJVEĆIH SRPSKIH IZVOZNIKA?!

Foto: Profimedia
Jedan od top 5 srpskih izvoznika

U poseti kompaniji "Tigar" iz Pirota, danas je bila delegacija nemačke kompanije "Rajn Solušn", koja je zainteresovana za kupovinu ove srpske firme, inače jednog od top 5 srpskih izvoznika.

Kako se nezvanično saznaje, poseta je bila tajna, a radi se o nemačkoj kompaniji koja je jedan od suvlasnika nemačkih železnica. Takođe, srpski "Tigar" njima je preporučila nemačka vlada.

- Bili su u sredu u poseti, koju su završili tokom ranog popodneva. Zainteresovani su za kompaniju i za investiranje na srpsko tržište. Želeli su da vide kako izgleda "Tigar", ali to za sada ništa ne znači kada je reč o eventualnoj prodaji. Ovo je bio tek prvi sastanak - priča izvor.

Ako do kupovine dođe, u ruke Nemaca otići će srpski proizvođač guma čiji je ukupan izvoz za period januar-avgust ove godine iznosio 259,4 miliona evra.

"Tigar" spada i u top 5 srpskih najprofitabilnijih privrednih društava u 2017. godini čiji je neto dobitak u iznosu od 10,3 milijarde dinara veći za čak 57,5 odsto od onog koji je ostvaren 2016. godine, pokazuju podaci Agencije za privredne registre (APR).

Takođe, APR navodi da društvo, poslujući u oblasti proizvoda od gume i plastike, beleži gotovo identičan rast poslovnih prihoda, koji ukupno iznose 69,8 milijardi dinara.

Uporedo sa rastom poslovanja, "Tigar" je u prethodnom periodu uvećao i kapital i poslovnu imovinu, i zapošljavao je prošle godine čak 3.364 radnika, odnosno 143 više u odnosu na 2016. godinu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd