fbpx
Skip to main content
Gledaj To

Nove investicije: Italijani će praviti miksere u Leskovcu, posao za 2.000 ljudi?

Foto: Youtube printscreen/ Gledaj To
Lepe vesti

U grad na Veternici mogao bi da dođe još jedan investitor koji bi otvorio 2.000 radnih mesta u fabrici za proizvodnju malih kućnih aparata. Ovu vest gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je saopštio tokom obilaska kompanija "Autostop" i "Leskobeg" koje najavljuju širenje proizvodnje. Vlasnik jedne od njih tražio je od lokalne samouprave da im omogući da sagrade vrtić u kome bi bila smeštena deca radnika.

Gradonačelnik Cvetanović nije otkrio o kojoj se novoj kompaniji radi, ali je rekao da je već razgovarao s njenim predstavnicima koji će tokom narednog meseca obaviti i razgovore s potencijalnim radnicima. Reč je o italijanskoj kompaniji koja svoje pogone ima i u Rumuniji.

- Razgovarao sam i sa našim ambasadorom u Italiji i on mi je preneo njihove impresije o Leskovcu. Dolaze ovde da intervjuišu radnu snagu i želim da mi predstavnici medija, obaveštavanjem potencijalnih radnika, pomognu da u naš grad dovedemo još jednog investitora - kazao je gradonačelnik.

On je tokom posete preduzećima "Autostop" i "Leskobeg" koje u Leskovcu posluju pet odnosno tri godine naglasio da ovakve kompanije predstavljaju jedan od velikih oslonaca privrede Leskovca.

mikser
Foto: Profimedia/ilustracija

- One se od otvaranja konstantno šire i svim potencijalnim investitorima prenose poruku da je naš grad stabilno mesto za ulaganje - istakao je Cvetanović.

Vlasnik "Autostopa" Panajotis Picikos izrazio je nameru da njegova kompanija napravi vrtić u fabričkom krugu, jer su gradski vrtići prepuni, pa njihovi radnici, tokom radnog vremena nemaju kome da povere decu na čuvanje.

- Ovo je fabrika u kojoj uglavnom rade majke s malom decom. Mi razumemo njihove potrebe. Pokušali smo da im izađemo u susret i da, u krugu fabrike, otvorimo vrtić za decu svih zaposlenih, ali nam je rečeno da to nije moguće - kazao je Picikos.

Vrtić bi koristila i deca radnika fabrike "Leskobegs", koja se nalazi u susednoj zgradi, ali to, po zakonu, nije moguće učiniti u industrijskoj zoni. Gradonačelnik Cvetanović je obećao posredovanje u rešavanju ovog problema, ali je naglasio da se do dozvole može doći samo uz poštovanje svih pozitivnih propisa. 

KAPACITETI PREPUNI

Bez mesta u nekom od leskovačkih vrtića ove jeseni ostalo je stotinak dece, iako je Predškolska ustanova "Vukica Mitrović" primila skoro 200 mališana više u odnosu na 128 slobodnih mesta, koliko ih je bilo na ovogodišnjem konkursu. Sve grupe u 11 celodnevnih objekata su prepune. Po konkursu je primljeno 185, a ukupno 321 dete. Da bi omogućila prijem što većeg broja dece, ova ustanova je čak od pomoćnih prostorija jednog vrtića napravila sobu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
10 Beograd