Skip to main content
Džef Bezos i Bil Gejts

ONI DRŽE SVETSKO BOGATSTVO: Bezos je najbogatiji MILIJARDER ali je Bil Gejts omiljeniji

Foto: Profimedia
Prema godišnjoj klasifikaciji Forbsa objavljenoj danas bogatstvo 55-ogodišnjeg Bezosa je poraslo za 19 milijardi dolara u poslednjih godinu dana

Bez velikih promena na ovogodišnjoj Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu, osnivač Amazona Džef Bezos je i dalje na prvom mestu ispred Bila Gejtsa i Vorena Bafeta, mada je Mark Zakerberg izgubio tri mesta, a Majkl Blumberg skočio za dva.

PAZITE, OVO MOŽE I VAMA DA SE DESI! Otišao do menjačnice da zameni 12.000 dinara, a naseo na BEZOBRAZNU PREVARU!

PAZITE, OVO MOŽE I VAMA DA SE DESI! Otišao do menjačnice da zameni 12.000 dinara, a naseo na BEZOBRAZNU PREVARU!

Prema godišnjoj klasifikaciji Forbsa objavljenoj danas bogatstvo 55-ogodišnjeg Bezosa je poraslo za 19 milijardi dolara u poslednjih godinu dana i dostiglo 131 milijardu dolara. Bezos se u poslednje vreme pojavljivao po tabloidima zbog najave o razvodu.

Bezos, koji drži oko 16 odsto kompanije i zbog bogatstva je na meti kritika levičara američke demokratske partije, razlikuje se od Bila Gejtsa suosnivača Majkrosofta koji je postao filantrop.

Pametan potez! Mark Zakerberg milijardama do uspeha!
Foto: Profimedia

Bogatstvo 63-ogodišnjeg Bila Gejtsa je malo skromnije poraslo u protekloj godini i dostiglo 96,5 milijardi dolara u odnosu na 90 milijardi prošle godine. Treći na spisku najbogatijih 88-ogodišnji Voren Bafet, doajen na listi najbogatijih iako mu je reputacija da ima nos za dobre poslove pogođena padom dobiti i akcija giganta za hranu i agrobiznis Kraft Hajnc. Bafetovo bogatstvo palo je za 1,5 milijardi dolara na 82,5 milijardi dolara.

Iza ovog pobedničkog trija počinju promene, doduše predsednik francuske grupe LVMH Bernar Arno ostaje na četvrtom mestu, ali šef Fejsbuka Mark Zakerberg, je "izgubio" gotovo devet milijardi dolara i pao sa petog na osmo mesto. Ispred njega su meksički magnat u telekomunikacijama Karlos Slim, Španac Amansio Ortega osnivač Inditeksa i Zare, i američki suosnivač Orakla Leri Elison.

(FOTO/VIDEO) NAJSKUPLJA HOTELSKA SOBA NA SVETU OSTAVLJA BEZ DAHA: Jedno noćenje kao trosoban stan u Beogradu

(FOTO/VIDEO) NAJSKUPLJA HOTELSKA SOBA NA SVETU OSTAVLJA BEZ DAHA: Jedno noćenje kao trosoban stan u Beogradu

Majkl Blumberg (77) osnivač istoimene firme za finansijske informacije, bivši gradonačelnik Njujorka, popeo se na deveto mesto sa 11. prošle godine. Njegovo bogatstvo je poraslo na 55,5 milijardi dolara u odnosu na 50 milijardi prošle godine, navodi Frobs.

Amerikanci i dalje vode na listi, 14 Amerikanaca nalazi se među prvih 20 milijardera. Francuska ima dva predstavnika Bernara Arnoa i Fransoaz Betankur-Mejers, naslednicu L'Oreala koja je na 15. mestu i jedina žena među 20 najbogatijih.

  

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd