fbpx
Skip to main content
tunel

Mađarska zainteresovana da gradi NAJDUŽI tunel u Srbiji (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Petar Dragić
Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske potvrdio da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potvrdio je da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora.

Sijarto je to potvrdio u petak, u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović. Tema sastanka bila je saradnja dve zemlje u oblasti infrastrukture. 

Peter Sijarto
Foto: Profimedia

Sijarto je potvrdio da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, po modelu javno-privatnog partnerstva. 

Izgradnja Fruškogorskog koridora je, kako je kazala Mihajlović, važan projekat za Srbiju, za koji je već urađen deo projektne dokumentacije, a u narednom periodu razgovaraće se o modelima finansiranja.

Ona je ocenila da je za regionalno povezivanje važno i uklanjanje nefizičkih barijera kroz efikasnije procedure na granicama, a madjarska strana je obećala da će biti rešen problem dugog zadržavanja na graničnim prelazima, i u drumskom i u železničkom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

Na sastanku je razgovarano i o projektima u železničkom saobraćaju, uključujući najveći zajednički projekat izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, ali i projekat pruge Subotica-Baja.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
20 Beograd