Skip to main content
Komercijalna banka

POTVRĐENO PISANJE SRBIJE DANAS: Tešić i Delpal podneli ostavke u Komercijalnoj banci

Foto: Komercijalna banka
Stigla i zvanična potvrda za ove informacije.

Filip Delpal, član Upravnog odbora Komercijalne banke i predstavnik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), podneo je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je danas Tanjugu u službi za informisanje Komercijalne banke.

Podsetimo, Tešić je u obrazloženju sporazumnog raskida ugovora da je on obavljao i korporativnu i kontrolnu funkciju, u vezi sa poslovima sprečavanja pranja novca (AML) u Komercijalnoj banci.

Postavlja se pitanje kako je to moguće ako postoji odluka Upravnog odbora Komercijalne banke o nadležnostima i funkcijama članova Izvršnog odbora kako isti članovi ne bi obavljali i korporativne i kontrolne funkcije u banci, kako ne bi bili u sukobu interesa.

Kako Komercijalna banka spada u sistemski značajne banaka od koje zavisi bankarski sistem Srbije, sva dešavanja u okviru Banke su značajna kako za bankarski sistem tako i za građane Srbije.

Podsetimo, kao što smo ranije pisali Dejan Tešić se vezuje za brojne afere u Komercijalnoj banci. Njegovo ime kao rukovodioca Komercijalne banke za davanje kredita spominje se u pokušaju da se Frikomu odobri refinansiranje kredita i to u trenutku kada se ne zna sudbina Agrokora čiji je Frikom deo. Više o tome čitajte klikom OVDE!

Takođe, poznato je i to da su se zaposleni u Filijali Niš, nakon razotkrivanja malverzacija obratili su se pismom tadašnjem direktoru Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksandru Pikeru. U navedenom pismu, oni su se požalili na rad Dejana Tešića koji je bio zadužen da preduzme određene mere u toj Filijali zbog malverzacija. Radnici su se tom prilikom požalili Pikeru na to što ih je Tešić razmnestio po Filijalama udaljenim od Niša po 60-70 kilometara, a takođe i da je problem u tome što su najstručniji i najkvalitetniji kadrovi prebačeni na najniže radne pozicije. Više o tome čitajte OVDE!

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
B3's picture

B3

Prvo da odgovaraju za štetu koju su pričinili banci, a ne ostavke uz veliku otpremninu.

1 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd