Skip to main content
zoran-djordjevic

Đorđević otkrio sudbinu onih koji nisu obuhvaćeni prethodnim povećanjem

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Ministar rada ocenio da se vide prvi pozitivni efekti mera štednje

Ministar rada Zoran Ðorđević izjavio je da je današnji sastanak Socijalno-ekonomskog saveta bio konstruktivan i da vlada mora da brine o ulaganjima, ali i o poslodavcima kao i o radnicima, te da očekuje da će akcija suzbijanja sive ekonomije i pojačan rad inspekcije naredne godine dodatno napuniti budžetsku kasu.

"Najveći uspeh u istoriji Srbije": Nezaposlenost smanjena na 11,8 odsto

Evro PADA, cene RASTU: U prethodnih devet meseci poskupeli mleko, kafa, cigarete, ali TO NIJE SVE

Ðorđević kaže da je stav vlade da ono što je preduzeto 2014. godine bilo i još uvek je nepopularno, ali da se vide prvi pozitivni efekti mera štednje.

- Politika vlade je da se troši koliko se zaradi i mislimo da je tako najbolje - naveo je Ðorđević dodajući da je ne moguće očekivati da se za tri godine problemi visine plata u državi reše.

zoran-djordjevic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Socijalno-ekonomski savet i Sindikati i Unija poslodavaca vide da vlada želi da svojom politikom radi za dobrobit i radnika, ali i poslodavaca, smatra Ðorđević, koji kaže da je njegova obaveza da razgovara s Ministarstvom finansija o šansama za povećanje plata službenicima u javnom sektoru. 

Na konkretno pitanje novinara da li će biti povišice plata za one koji nisu obuhvaćeni prethodnim merama vlade, Ðorđević je rekao "videćemo, ne mogu da pričam u ime ministarstva finansija niti u ime predsednice vlade", dodajući da će odgovor na to pitanje stići veoma brzo.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd