fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Putinova poseta Beogradu od velike važnosti: GIGANTSKI PROJEKTI ruskog predsednika za Srbiju

Foto: Profimedia
Sjajne vesti

Najmanje četiri velika projekta biće dogovorena na jesen kada u Srbiju dolazi predsednik Rusije Vladimir Putin. Prema rečima ambasadora Aleksandra Čepurina, Putin će u oktobru ili u novembru tokom boravka u Beogradu sa srpskim državnim vrhom razgovarati o gigantskom projektu koji uključuje Srbiju.

- Rusija će u oktobru usvojiti program za razvoj privrede u narednih šest godina, što će biti gigantski korak u napred, u kojem će učestvovati i Srbija. Predviđena je izgradnja pametnih gradova, projekti u ekologiji, oblasti nuklearne energije u mirnodopske svrhe, informatici, železnicama - rekao je Čepurin tokom obilaska gradilišta na severnom potralu tunela u Čortanovcima.

Aleksandar Čepurin
Aleksandar Čepurin
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Sa druge strane, izvori Srpskog telegrafa, upućeni u saradnju Beograda i Moskve tvrde da giganstski korak treba shvatiti kao najavu intezivnije saradnje u oblasti odbrambene industrije i energetike u koje, između ostalog, spada i povezivanje Srbije sa “Turskim tokom”.

- Putin će predložiti povezivanje namenske industrije, ako i kasnije zajednički nastup na trećim tržištima. To bi bila šansa da se preko vojne industrije modernizuje čitava srpska privreda, što je velika šansa za Srbiju. Druga ne manja važna stvar je energetika, jer Putin u Srbiji vidi energetski centar ruskih interesa na Balkanu, pa je očekivano da budemo povezani sa “Turskim tokom” - priga sagovornik Srpskog telegrafa.

Ivica Dačić
Ivica Dačić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručuje da je odlična stvar za nas najavljeno jačanje saradnje sa Rusijom.

- Najava da će Srbija intezivnije sarađivati sa Rusijom, kao i činjenica da možemo da očekujemo još značajnije investicije iz te zemlje je odlična - podvlači Dačić.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd